Värmeförseglingsbara barriärpapper och digitaltryck i symbios

PUBLICERAD: 26 april 2023
UPPDATERAD: 26 april
Bild: UPM Specialty Papers.

UPM Specialty Papers värmeförseglingsbara barriärpapper har uppnått ”utmärkta resultat” i tester som utförts med Koenig & Bauers nästa generation av digital bläckstråleteknik.

Målet var att testa och ändra kompatibiliteten hos UPM Specialty Papers barriärpapper för digitalt tryck.

– Vårt mål var att ta fram prover på en verklig produkt, kommenterar Falko Baltrusch, senior manager på Koenig & Bauers kundteknikcenter.

– Detta samarbete var idealisk, och kombinerade pappers- och bearbetningsexpertisen hos UPM Specialty Papers med vår kunskap om maskiner, bläck, temperaturer och så vidare. Detta gjorde det möjligt för oss att kontrollera hela processen för att se om papperen gick att skriva ut och i så fall se till att utskriften var av rätt kvalitet. Vi uppnådde båda målen.

Bestruket och obestruket

Företagen genomförde tester på UPM Confidio, UPM Asendo och UPM Prego barriärpapper, som erbjuder bestrukna och obestrukna ytor. Testerna gjorde det också möjligt för UPM Specialty Papers att testa sina barriärpapper på digital tryckteknik eftersom förpackningar traditionellt trycks med flexo-, rotogravyr- eller offsetmetoder, vilket kräver stora volymer.

Koenig & Bauer ser framåt via utvecklingen av sin RotaJET bläckstråleskrivare, ett flexibelt digitalt trycksystem som kan arbeta med många substrat och applikationer. RotaJET använder Good Manufacturing Produced (GMP) vattenbaserade polymerbaserade pigmentbläck.

Gick bra direkt

– Med tanke på begränsningarna hos konventionella tryckmetoder var vi mycket angelägna om att se hur våra barriärpapper presterade på RotaJET-tryckpressen, säger Markus Kamphuis, teknisk försäljningschef, UPM Specialty Papers.

– Resultaten var extremt framgångsrika från början. UPM Confidio har en extra värmeförseglingsfunktion, så det var också viktigt att ta reda på om temperaturerna för torkning av bläck skulle aktivera förseglingsfunktionen eller ändra färgerna på designen. Det var inget problem, och färgerna var riktigt skarpa och levande. Våra papper matchade perfekt – det gällde helt enkelt att ställa in parametrarna, optimera systemet och sedan skriva ut. Det bara fungerade.

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}