Världspremiär för Lombardi

PUBLICERAD: 17 september 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Lombardi converting machinery presenterar en maskinnyhet på Labelexpo-mässan i Bryssel. På bilden syns flexopressen Syncroline.

På Labelexpo blir det världspremiär för Lombardi med en flexopress som riktar sig mot konverterare av flexibla förpackningar i mellansegmentet.

Italienska maskintillverkaren Lombardi kommer att ta ton i tre segment på Labelexpo i Bryssel. De erbjuder främst smalbaniga maskiner som etikettpressar och hybridmaskiner, men även efterbehandlingsutrustning för en rad olika applikationer.

Hybridpress och efterbehandling

I ett urval ses den helt servostyrda flexopressen Syncroline, och inkjetpressen tillika hybriden Digistar. Hybridpressen kombinerar digital- och flexotryck. Den kommer stå och producera på mässan utrustad med företagets sortimentet inom efterbearbetning.

Premiär för flexopress

Esset i rockärmen blir Invicta i2 som tar plats i Lombardis redan befintliga sortiment med samma namn. Flexopressen får världspremiär på den europeiska etikettmässan. Tillverkaren skriver att maskinen är skapad för att kunna producera högkvalitativa flexibla förpackningar i mellansegmentet.

Robust stomme

Enligt företaget handlar det om en stark och robust maskinstruktur som är byggd på en 50 millimeter tjock ram. Pressen kommer med direkt motordrivna tryckvalsar och banbredden är maximalt 1100 millimeter. Enligt Lombardi är maskinen den enda på marknaden som når upp till formatet en kvadratmeter tryckt material.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning