Världspremiär för Lombardi

PUBLICERAD: 17 september 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Lombardi converting machinery presenterar en maskinnyhet på Labelexpo-mässan i Bryssel. På bilden syns flexopressen Syncroline.

På Labelexpo blir det världspremiär för Lombardi med en flexopress som riktar sig mot konverterare av flexibla förpackningar i mellansegmentet.

Italienska maskintillverkaren Lombardi kommer att ta ton i tre segment på Labelexpo i Bryssel. De erbjuder främst smalbaniga maskiner som etikettpressar och hybridmaskiner, men även efterbehandlingsutrustning för en rad olika applikationer.

Hybridpress och efterbehandling

I ett urval ses den helt servostyrda flexopressen Syncroline, och inkjetpressen tillika hybriden Digistar. Hybridpressen kombinerar digital- och flexotryck. Den kommer stå och producera på mässan utrustad med företagets sortimentet inom efterbearbetning.

Premiär för flexopress

Esset i rockärmen blir Invicta i2 som tar plats i Lombardis redan befintliga sortiment med samma namn. Flexopressen får världspremiär på den europeiska etikettmässan. Tillverkaren skriver att maskinen är skapad för att kunna producera högkvalitativa flexibla förpackningar i mellansegmentet.

Robust stomme

Enligt företaget handlar det om en stark och robust maskinstruktur som är byggd på en 50 millimeter tjock ram. Pressen kommer med direkt motordrivna tryckvalsar och banbredden är maximalt 1100 millimeter. Enligt Lombardi är maskinen den enda på marknaden som når upp till formatet en kvadratmeter tryckt material.

Läs vidare

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x