Välling är en självklarhet hos många svenska barnfamiljer sedan generationer tillbaka. Nu kommer en uppdaterad variant av välling, där Semper har kombinerat den klassiska vällingen med barnfamiljernas andra stora favorit som är klämpåsen. I oktober kommer tre varianter med välling i klämpåse ut i butikerna.
Välling är en kär tradition hos svenska barnfamiljer och den äts både som frukost, mellanmål eller kvällsmål. Totalt serveras över 155 miljoner portioner välling varje år i Sverige.
– Välling är en svensk favorit som håller i sig, troligen eftersom den är lika mättande och nyttig som gröt, men enklare att äta. Klämpåsarna är också ett otroligt populärt mellanmål, så här har vi kombinerat det bästa av två världar, säger Ludvig Wilandh som är produktchef på Semper.
Sempers vällingar i klämpåse är baserade på havre, mjölk, grädde, raps- och solrosolja och har en mild och rund smak. För 1-åringar finns en fruktigare variant med banan, jordgubb och hallon. Alla är förstås osockrade.
Precis som Sempers vanliga vällingar, är klämpåsarna berikade med järn och vitaminer och är näringsmässigt kompletta. Klämpåsarna är klara att ätas som de är, men kan även värmas i vattenbad.