Utvecklar internationellt nätverk

PUBLICERAD: 4 oktober 2016
UPPDATERAD: 4 oktober

Brobygrafiska satsar tillsammans med branschens aktörer på att underhålla och utveckla de internationella kontakterna. Under 10 år har skolan haft olika japanska samarbeten som förpackningsprojekt och praktikplatser i Japan samt forskarbesök och värdskap för japanska företag i Sunne. Under 1-8 oktober åker Brobygrafiska till Japan på TokyoPack tillsammans med Business Sweden och Paper Province.

– Syftet för Brobygrafiska är att skapa förutsättningar för nya samarbetsprojekt. Brobygrafiska har ambitionen att vara en skola i världsklass inom sitt område 2020. Besöket i Japan är en del av detta, säger Per Branzén, verksamhetsledare Brobygrafiska.

– Japan är en av de ledande nationerna inom förpackningsutveckling och  digital display, det finns mycket kunskap och inspiration att hämta här, säger Sara Larsson designlärare på Brobygrafiska.

Andra internationella aktiviteter under hösten 2016 I mitten av oktober åker Förpackningsdesignerstuderande till Paris för att delta på SIAL – Food Innovation Exhibition, för att få inblick i livsmedelsindustrins påverkan på förpackningsbranschen samt trender inom förpackningar.

Erasmus+projekt Brobygrafiska bedriver kontinuerligt Erasmus+projekt för mobilitet av studerande och kompetensutveckling av personal inom Europa. Under kommande två år har vi fått beviljat 37 platser för praktik och fortbildning. Under hösten 2016 är gör studerande lärande i arbete i Portugal, Grekland och Norge.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620