Utvecklar internationellt nätverk

PUBLICERAD: 4 oktober 2016
UPPDATERAD: 4 oktober

Brobygrafiska satsar tillsammans med branschens aktörer på att underhålla och utveckla de internationella kontakterna. Under 10 år har skolan haft olika japanska samarbeten som förpackningsprojekt och praktikplatser i Japan samt forskarbesök och värdskap för japanska företag i Sunne. Under 1-8 oktober åker Brobygrafiska till Japan på TokyoPack tillsammans med Business Sweden och Paper Province.

– Syftet för Brobygrafiska är att skapa förutsättningar för nya samarbetsprojekt. Brobygrafiska har ambitionen att vara en skola i världsklass inom sitt område 2020. Besöket i Japan är en del av detta, säger Per Branzén, verksamhetsledare Brobygrafiska.

– Japan är en av de ledande nationerna inom förpackningsutveckling och  digital display, det finns mycket kunskap och inspiration att hämta här, säger Sara Larsson designlärare på Brobygrafiska.

Andra internationella aktiviteter under hösten 2016 I mitten av oktober åker Förpackningsdesignerstuderande till Paris för att delta på SIAL – Food Innovation Exhibition, för att få inblick i livsmedelsindustrins påverkan på förpackningsbranschen samt trender inom förpackningar.

Erasmus+projekt Brobygrafiska bedriver kontinuerligt Erasmus+projekt för mobilitet av studerande och kompetensutveckling av personal inom Europa. Under kommande två år har vi fått beviljat 37 platser för praktik och fortbildning. Under hösten 2016 är gör studerande lärande i arbete i Portugal, Grekland och Norge.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy