Utvecklar aseptisk ståpåse för fruktjuice

PUBLICERAD: 25 maj 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Smurfit Kappa Ståpåse I samarbete med Pressade, världens 3:e största tillverkare av icke-kyld fruktjuice och specialister på fruktjuice för hela familjen, presenterar Smurfit Kappa nu en ny aseptisk Bag-in-Box-lösning för fruktjuicer. Pressade lanserar en serie fruktjuicer i en helt aseptisk ståpåse, s k Pouch-Up-förpackning. Juicerna innehåller 100 % frukt och finns i tre smaker (äpple, apelsin, fruktmix).

Pouch-Up-lösningen är skräddarsydd för den här typen av produkter. Den lätta förpackningen är praktisk och användarvänlig, och Vitop-kranen (aseptisk version), som sitter på utsidan, ser till att vätskan rinner i ett jämnt flöde.

– Pouch-Up är en hygienisk förpackning framtagen för aseptisk fyllning. Tack vare dessa nya produkter kan vi förnya oss och sticka ut på butikshyllan. Vi tror att den här förpackningen kommer att bli mycket uppskattad av konsumenterna, delvis eftersom den är praktisk och rolig. På det här sättet hoppas vi kunna förändra konsumtionen av fruktjuice till frukost eftersom den har stagnerat de senaste åren, säger Catherine Bererd, produktchef på Pressade.

Marknaden för aseptiskt fylld fruktjuice är krävande eftersom den omfattas av särskilda hygienkrav och fordrar specialanpassade tekniker. Smurfit Kappa Bag-in-Box har tagit fram en ny Pouch-Up-förpackning anpassad för aseptisk fyllning. Först joniseras förpackningen; därefter fylls den i automatiska, aseptiska maskiner. Den här typen av förpackning röner nu allt större framgångar genom att träda in på marknaden för aseptisk fyllning, som tidigare har dominerats av andra typer av förpackningar. Tack vare samarbetet mellan Smurfit Kappa och FBR-Elpo s p a samt vår erfarenhet inom aseptisk fyllning kan vi erbjuda våra juicetillverkande kunder en heltäckande och effektiv förpackningslösning.

Genom att utveckla aseptiska Pouch-Up för juice bidrar Smurfit Kappa Bag-in-Box till innovativ utveckling av dessa nya fylltekniker. Tack vare dessa innovationer kan ståpåsen positionera sig på nya marknader.

Smurfit Kappa är en av världens ledande tillverkare av pappersbaserade förpackningar. Företaget har runt 45 000 anställda vid cirka 370 produktionsanläggningar i 34 länder, och 2015 var omsättningen 8,1 miljarder euro. Vi finns i 21 länder i Europa och i 13 länder i Nord-, Latin- och Sydamerika.

Smurfit Kappa:
Med stöd av vår storlek, och ett globalt nätverk av kunskap, erfarenheter och expertis, arbetar vi proaktivt för att skapa möjligheter för våra kunder. Vi delar med oss av vår produktkunskap, marknadsförståelse och insikter i förpackningstrender för att säkerställa våra kunders framgång på sina marknader. Vår unika portfölj av förpackningslösningar uppdateras ständigt med våra marknadsledande innovationer. Det hela förstärks genom vår integration och dess fördelar såsom optimal materialsammansättning, bra logistik, preciserad service och att våra förpackningsfabriker köper in de flesta av sina råvaror från våra egna pappersbruk. Våra produkter är 100 % förnybara och producerade på ett hållbart sätt vilket förbättrar våra kunders miljöavtryck.

 

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620