Utskriftssystem med sju färger

PUBLICERAD: 12 september 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Instegsmodellen PicoColour UV Digital Inkjet Label Press.

Brittiska företaget Dantex senaste innovation är en UV-bläckstråleskrivare med namnet PicoJet.

Dantex har utvecklat en ny uv-bläckstråleskrivare för att skriva ut etiketter –PicoJet – som kommer visas upp på Labelexpo-mässan i Bryssel. Utskriftssystemet arbetar med sju färger, led-baserad härdning samt en temperaturstyrd backup-rulle för temperaturkänsliga substrat. Vid hastigheten 75 meter per minut och en bredd på 350 millimeter skriver den ut med punktstorleken 2,5 picoliter och i upplösningen 600 dpi.

Maskinen kommer enligt företaget med ett brett utbud av alternativ för efterbehandling, såsom stansning, laminering och trimning av kanter som kan göras i huset. Man har också utökat utbudet med programvaror och Dantex erbjuder även möjlighet till produktion av personaliserade trycksaker.

Instegsmodellen och uv-bläckstråleskrivaren Picocolour för etiketter med CMYK, vitt och lack kommer också finnas på plats. Även denna maskin erbjuder numera möjlighet att producera personaliserade trycksaker.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432