Utskriftsmodul till rullscreen

PUBLICERAD: 29 augusti 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Utskriftsmodulen Digital plus screen skräddarsyr etikettproduktionen, enligt företaget Mark Andy.

Det amerikanska företaget Mark Andy utökar sin portfölj med digitala hybridpressar för etiketter. Den nya utskriftsmodulen för inline-bruk integrerar digital UV-baserad bläckstråleteknik och en färg tillsammans med plattformen Performance series.

Digital plus screen, en del av företagets program Digital Plus, är framtaget för att förbättra redan befintliga tryckpressar. Enligt företaget skräddarsys hela flödet i etikettproduktionen. Användarna kan med programmodulen ta fram utskrifter med hög opacitet och djupkänsla med möjlighet till personalisering av produkter. Fördelarna som framhålls är att detta går att göra utan höga kostnader, och utan begränsningar gällande inställningar och omfattande rengöring som ofta förknippas med screentryckstekniken. Modulen skriver bland annat ut texter, streckkoder och screentrycksliknande vitt bläck med en hastighet på upp till 1,2 meter per sekund.

Mark Andy kommer demonstrera sina nyheter på Labelexpo i Bryssel 25-28 september.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax