Utomhusbeständig tampongtryckfärg

PUBLICERAD: 5 februari 2014
UPPDATERAD: 5 februari

Sericom Serie 2004 har utvecklats speciellt för de strängare gränsvärdena för lösningsmedel och är helt cyklohexanonfri.

Serie 2004 är en utomhusbeständig blank snabbtorkande 1- och 2-komponentsfärg även lämplig för höghastighetstryckning. För tryck på polystyren, hård PVC, förbehandlad polyeten, polypropen och PET, lackerade ytor, självhäftande PVC, polymetakrylat, förbehandlad polyester, polykarbonat, behandlad polyacetal, polyuretan, metall, trä och aluminium.

Vid 2-komponentsfärg med härdare 1000 HN i viktförhållande 10:1 (10 %) eller 1000 HN-00, 12:1 (8 %) ökar beständighet mot mekanisk nötning och beständighet mot organiska lösningsmedel, kemikalier, förtunnade alkalier, syror, olja och fett.

Färgen marknadsförs av Sicatech i Sverige.

Läs vidare

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Finkalibrerad etikettapplikator hos Domino

Salladsbuffé och en uppdaterad etikettapplikator – Domino satsade stort på sin monter på Scanpack.
yw-scaled

Lexit fortsätter expansionen i Skandinavien

Lexit Group satsar inom datafångst och digitaliseringslösningar med ytterligare ett förvärv. – Med Idnet stärker vi avsevärt vår förmåga att serva de största skandinaviska kunderna, säger vd:n Sjur Skjæveland.
Lexit-Sjur-Idnet-Peter-aug22-presse-scaled-e1660218180928

Labelexpo i april ställs in – flyttas till 2023

Den europeiska etikett- och förpackningsmässan Labelexpo Europe var planerad att genomföras 26–29 april i Bryssel. Nu meddelar arrangören att mässan flyttas fram till september 2023. Bristen på leveranser av komponenter och material i spåren av pandemin och den pågående situationen i Ukraina pekas ut som orsaker till att mässan flyttas fram.
0002377_studioVercammen

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620