Upptäcker nästan allt

PUBLICERAD: 22 september 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Mobergs detectable-products - low

Empac 2014, årets största förpackningsmässa i Norden, går av stapeln 15-16 oktober på Kista-mässan i Stockholm. Mobergs är på plats i monter H:11 för att demonstrera det senaste inom produktkontroll och ett ständigt växande utbud av detekterbara produkter.

 

I montern kan man se hur röntgendetektorn Raycon effektivt avlägsnar stenar, glasskärvor och metalliska föroreningar i olika slags plast-, pappers-, kartong- och metallförpackningar. Röntgendetektorn fungerar som ett visionsystem som ser igenom hela den förpackade produkten och med den nya programversionen blir det enkelt för kunden att ställa in ytterligare funktioner såsom vikt-, nivå-, form- och antalskontroll.

 

– Prova även rensa de starkaste magnetseparatorer med ”Easy-Clean” funktion och lär en Genius metalldetektor en ny produkt genom en enkel knapptryckning, hälsar företaget.

 

För att kunna upptäcka ännu fler främmande föremål med befintliga detektorer presenteras kontinuerligt nya produkter framtagna som ett detekterbart alternativ, dvs innehållande ett pigment som gör dem synliga i röntgenutrustning och metalldetektorer. Ett exempel på detta är detekterbara borstar i mängd olika storlekar och varianter där till och med varje borststrå är magnetiskt och kan fångas upp av magnetseparatorer.

 

 

Läs vidare

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Dags för PacTec i Helsingfors denna vecka

Den 13 mars öppnar mässan PacTec på Messekeskus, det vill säga Mässcentrum, i Helsingfors. PacTec har sällskap av mässorna FoodTec och PlastExpo Nordic samt även Sign, Print & Promotion som vänder sig till den grafiska industrin.
messukeskus-kylla-vastuullisia-tapahtumia-1

Scanpack firar 60 år med extra allt

Nästa år är Scanpack-år, men det är inte vilket Scanpack-år som helst. Mässan fyller 60 år.
Monika Ölund och Anna Lena Friberg, Scanpackx

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax