Upptäcker nästan allt

PUBLICERAD: 22 september 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Mobergs detectable-products - low

Empac 2014, årets största förpackningsmässa i Norden, går av stapeln 15-16 oktober på Kista-mässan i Stockholm. Mobergs är på plats i monter H:11 för att demonstrera det senaste inom produktkontroll och ett ständigt växande utbud av detekterbara produkter.

 

I montern kan man se hur röntgendetektorn Raycon effektivt avlägsnar stenar, glasskärvor och metalliska föroreningar i olika slags plast-, pappers-, kartong- och metallförpackningar. Röntgendetektorn fungerar som ett visionsystem som ser igenom hela den förpackade produkten och med den nya programversionen blir det enkelt för kunden att ställa in ytterligare funktioner såsom vikt-, nivå-, form- och antalskontroll.

 

– Prova även rensa de starkaste magnetseparatorer med ”Easy-Clean” funktion och lär en Genius metalldetektor en ny produkt genom en enkel knapptryckning, hälsar företaget.

 

För att kunna upptäcka ännu fler främmande föremål med befintliga detektorer presenteras kontinuerligt nya produkter framtagna som ett detekterbart alternativ, dvs innehållande ett pigment som gör dem synliga i röntgenutrustning och metalldetektorer. Ett exempel på detta är detekterbara borstar i mängd olika storlekar och varianter där till och med varje borststrå är magnetiskt och kan fångas upp av magnetseparatorer.

 

 

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx