Upptäcker nästan allt

PUBLICERAD: 22 september 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Mobergs detectable-products - low

Empac 2014, årets största förpackningsmässa i Norden, går av stapeln 15-16 oktober på Kista-mässan i Stockholm. Mobergs är på plats i monter H:11 för att demonstrera det senaste inom produktkontroll och ett ständigt växande utbud av detekterbara produkter.

 

I montern kan man se hur röntgendetektorn Raycon effektivt avlägsnar stenar, glasskärvor och metalliska föroreningar i olika slags plast-, pappers-, kartong- och metallförpackningar. Röntgendetektorn fungerar som ett visionsystem som ser igenom hela den förpackade produkten och med den nya programversionen blir det enkelt för kunden att ställa in ytterligare funktioner såsom vikt-, nivå-, form- och antalskontroll.

 

– Prova även rensa de starkaste magnetseparatorer med ”Easy-Clean” funktion och lär en Genius metalldetektor en ny produkt genom en enkel knapptryckning, hälsar företaget.

 

För att kunna upptäcka ännu fler främmande föremål med befintliga detektorer presenteras kontinuerligt nya produkter framtagna som ett detekterbart alternativ, dvs innehållande ett pigment som gör dem synliga i röntgenutrustning och metalldetektorer. Ett exempel på detta är detekterbara borstar i mängd olika storlekar och varianter där till och med varje borststrå är magnetiskt och kan fångas upp av magnetseparatorer.

 

 

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620