Uppgraderad falskartong

PUBLICERAD: 2 oktober 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Guy Mallinson

Guy Mallinson

Under hösten uppgraderar Iggesund Paperboard sin falskartong Incada. Den blir vitare och ljusare samtidigt som en rad andra egenskaper med bäring på tryckegenskaper förbättras. För Incada Exel, som är en mer uttalad förpackningskartong förbättras också styvheten, för ytvikter över 300 g/m2 så mycket som 10-15 procent.

-Det här ger våra kunder möjlighet att minska förpackningsvikterna samtidigt som skyddet för innehållet är oförändrat, säger Guy Mallinson, ansvarig för Iggesunds europeiska försäljning.

Förbättringen av styvheten har också gjort att man gjort om ytviktssortimentet för Incada Exel för att anpassa sig till vad den nuvarande kundbasen efterfrågar. Andra påtagliga förbättringar är att lukt- och smakegenskaperna förbättrats så att man hamnat under Robinson-testets detektionsgräns på 0,6. Den förbättrade vitheten uppgår till 7,5 enheter på CIE-skalan, och den stora delen ligger på l-värdet som är kritiskt för färgåtergivningen Likaså har körbarheten förbättrats så att Incada ska fungera ännu bättre i kundernas processer.

-Incada introducerades 2001 och sedan dess har vi gjort många mindre, kvalitetshöjande förändringar. Det här är ett större steg som definitivt stärker vår ställning på marknaden, avslutar Guy Mallinson.

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620