Unikt barriärskydd ger Scanstar

PUBLICERAD: 12 september 2013
UPPDATERAD: 24 januari

RPC Bornholms_200g_and-600g_cod_roe_1000_1004_customised_oxygen_barrier_packaging_Scanstar

Juryn för den nordiska förpackningstävlingen Scanstar 2013 tilldelar RPC Superfos ett pris för en unik och skräddarsydd lösning med syrebarriär.

En förpackningslösning av polypropylen med en speciell syrebarriär från RPC Superfos har blivit hedrad med en Scanstar 2013. Teknikchefen Benny Nielsen från RPC Superfos är stolt över att ha fått detta eftertraktade pris.

– Det är fantastiskt att få en Scanstar. Priset är ett bevis på att vår syrebarriärlösning är unik på marknaden, säger Benny Nielsen. Han förklarar varför lösningen är så speciell:

– Vi har fått denna utmärkelse eftersom vi har kombinerat flera olika metoder för att skapa en syrebarriär i en enda förpackningslösning. För det första gjuter vi in barriäretiketter som täcker hela förpackningen. För det andra gjuter vi in ytterligare barriärmaterial i mitten av förpackningen, tack vare en speciell tvåkomponents dubbelkonstruktion. Och för det tredje använder vi råvaror som är godkända för en process som tål höga temperaturer och sterilisering.

Förpackningsdesignen är extremt flexibel och kan enkelt anpassas till alla typer av livsmedel som kräver en lufttät förpackning. De tre parametrarna kan ändras beroende på vilken typ av produkt förpackningen ska fyllas med och vilka efterbehandlingsprocesser som krävs.

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx