Ultrasnabb automation

PUBLICERAD: 18 september 2014
UPPDATERAD: 24 januari

B&R reACTION Technology X67 - low
B&R reducerar cykeltider i kringutrustning till 1 mikrosekund. Med Reaction Technology, kan B&R reducera cykeltider inom industriell automation till 1 μs. Det nya tillvägagångssättet gör att extremt tidskritiska delprocesser kan hanteras via standardhårdvara – allt inom ramen för IEC 61131 – kostnaderna minskas genom att styrsystemets belastning reduceras och prestandan optimeras. Resultatet blir en enorm ökning av prestanda utan merkostnad. Man kan ta emot och skicka iväg signaler under 100 mikrosekunder, något som tidigare inte varit möjligt – förrän nu.
Med Reacton Technology skapas program med funktionsblock som exekveras direkt på IO modulerna från X20- och X67-serien. Det här eliminerar den interna dataöverföringen och minskar svarstiden ner till 1 μs. B&R använder sig av utvecklingsmiljön i Automation Studio 4 för att fördela mjukvara till den distribuerade hårdvaran och utnyttja kapaciteten för utvärdering av logik i modulerna.
Programmen exekveras lokalt på IO modulen, som ett program för ett styrsystem, vilket gör att tidskänsliga delprocesser kan implementeras med standardhårdvara och eliminerar behovet av specialmoduler – samtidigt som belastningen minskar för både nätverk och styrsystem.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x