Ultrasnabb automation

PUBLICERAD: 18 september 2014
UPPDATERAD: 24 januari

B&R reACTION Technology X67 - low
B&R reducerar cykeltider i kringutrustning till 1 mikrosekund. Med Reaction Technology, kan B&R reducera cykeltider inom industriell automation till 1 μs. Det nya tillvägagångssättet gör att extremt tidskritiska delprocesser kan hanteras via standardhårdvara – allt inom ramen för IEC 61131 – kostnaderna minskas genom att styrsystemets belastning reduceras och prestandan optimeras. Resultatet blir en enorm ökning av prestanda utan merkostnad. Man kan ta emot och skicka iväg signaler under 100 mikrosekunder, något som tidigare inte varit möjligt – förrän nu.
Med Reacton Technology skapas program med funktionsblock som exekveras direkt på IO modulerna från X20- och X67-serien. Det här eliminerar den interna dataöverföringen och minskar svarstiden ner till 1 μs. B&R använder sig av utvecklingsmiljön i Automation Studio 4 för att fördela mjukvara till den distribuerade hårdvaran och utnyttja kapaciteten för utvärdering av logik i modulerna.
Programmen exekveras lokalt på IO modulen, som ett program för ett styrsystem, vilket gör att tidskänsliga delprocesser kan implementeras med standardhårdvara och eliminerar behovet av specialmoduler – samtidigt som belastningen minskar för både nätverk och styrsystem.

Läs vidare

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy