Ultrasnabb automation

PUBLICERAD: 18 september 2014
UPPDATERAD: 24 januari

B&R reACTION Technology X67 - low
B&R reducerar cykeltider i kringutrustning till 1 mikrosekund. Med Reaction Technology, kan B&R reducera cykeltider inom industriell automation till 1 μs. Det nya tillvägagångssättet gör att extremt tidskritiska delprocesser kan hanteras via standardhårdvara – allt inom ramen för IEC 61131 – kostnaderna minskas genom att styrsystemets belastning reduceras och prestandan optimeras. Resultatet blir en enorm ökning av prestanda utan merkostnad. Man kan ta emot och skicka iväg signaler under 100 mikrosekunder, något som tidigare inte varit möjligt – förrän nu.
Med Reacton Technology skapas program med funktionsblock som exekveras direkt på IO modulerna från X20- och X67-serien. Det här eliminerar den interna dataöverföringen och minskar svarstiden ner till 1 μs. B&R använder sig av utvecklingsmiljön i Automation Studio 4 för att fördela mjukvara till den distribuerade hårdvaran och utnyttja kapaciteten för utvärdering av logik i modulerna.
Programmen exekveras lokalt på IO modulen, som ett program för ett styrsystem, vilket gör att tidskänsliga delprocesser kan implementeras med standardhårdvara och eliminerar behovet av specialmoduler – samtidigt som belastningen minskar för både nätverk och styrsystem.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx