Tydliga synergier med två digitalmaskiner

PUBLICERAD: 26 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 

Visutech ScanketMartin Fundal och Poul Vium

Scanket A/S är klara över att bibehålla sin position som störst aktör i Skandinavien på etikett- och flexibelt förpackningstryck. I linje med den strävan går förstås även företagets satsningar på att ständigt ligga i yttersta framkant produktionstekniskt.

– Kunden och lösningen är vad som styr våra val i första hand. Flexibilitet, en lösningsorienterad inställning och en nära relation till kunderna är vår väg till affärsnytta, menar Martin Fundal, VD på Scanket.

Företaget var snabbt i sin omställning till digitalt etikett- och förpackningstryck och fann redan år 2000 sin första lösning i digital offset med HP Indigo. Åren har gått svindlande snabbt och nu tar man, efter flertalet HP Indigo-installationer, ännu ett steg. Satsningen är HP´s senaste release – en HP Indigo ws6800 som rullar i tvåskift jämsides med en HP Indigo ws6600.

– Här har vi nu en optimal lösning med två kompetenta maskiner i tvåskift som vi fritt kan flytta jobben emellan och då uppnår värdefulla logistiska vinster. Pressarna i sig erbjuder precis det jag kallar ”HP-stabilitet” med högsta möjliga produktionshastighet och bibehållen kvalitet. Ett jobb som vi förut behövde en månad på oss att hantera tar oss idag faktiskt bara två dagar, fortsätter Martin Fundahl nöjt.

Sjufärgstryck, primer och ytbehandling med lack, laminat, hotfoil och stansning. Med samtliga efterbehandlingsfunktioner in-line är det en leveransfärdig produkt som lämnar pressarna.

– Detta är ännu en av de stora produktionsfördelar vi uppnått med den nya maskinparken, som i sig blir till en kundfördel med lönsamhet som slutresultat. Snabba leveranser av högkvalitativa kreativa etiketter och flexibla förpackningar oavsett upplagans storlek. Det är inte sällan vi konverserar med kunder kring utvecklingen av deras produkter efter att ha sett dem i hyllan. Och det utbytet uppskattas verkligen, berättar Martin Fundahl.

Minskat behov av lagringsutrymme samt en avsevärt lägre grad av handpåläggning har också resulterat i att betydelsefulla besparingar har kunnat genomföras.

– Det känns verkligen bra att vi tillsammans med Scanket har skapat den optimala lösningen för deras produktivitet och lönsamhet. Vi kan konstatera att synergierna av deras två HP Indigo med efterbehandling in line tydligt har skapat exakt den effektivitet som önskades, vilket förstås är mer än glädjande, avslutar Bjarne Petersen, Visutech.

Läs vidare

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Trepak vidareutvecklar sina fyllnings- och kapsyleringsmaskiner

Malmöbaserade Trepak, som tillverkare fyllnings- och kapsyleringsmaskiner, presenterar nu två nyutvecklingar.
Trepakx

Stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner

Det finns en stor vilja att investera i nya förpackningsmaskiner, inte minst i livsmedelsindustrin, men samtidigt finns det en tveksamhet, främst beroende på konjunktur och världsläget. Det konstaterar Stefan Karlsson, försäljningschef på Multivac Sverige.
Stefanx

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax