Tydliga synergier med två digitalmaskiner

PUBLICERAD: 26 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 

Visutech ScanketMartin Fundal och Poul Vium

Scanket A/S är klara över att bibehålla sin position som störst aktör i Skandinavien på etikett- och flexibelt förpackningstryck. I linje med den strävan går förstås även företagets satsningar på att ständigt ligga i yttersta framkant produktionstekniskt.

– Kunden och lösningen är vad som styr våra val i första hand. Flexibilitet, en lösningsorienterad inställning och en nära relation till kunderna är vår väg till affärsnytta, menar Martin Fundal, VD på Scanket.

Företaget var snabbt i sin omställning till digitalt etikett- och förpackningstryck och fann redan år 2000 sin första lösning i digital offset med HP Indigo. Åren har gått svindlande snabbt och nu tar man, efter flertalet HP Indigo-installationer, ännu ett steg. Satsningen är HP´s senaste release – en HP Indigo ws6800 som rullar i tvåskift jämsides med en HP Indigo ws6600.

– Här har vi nu en optimal lösning med två kompetenta maskiner i tvåskift som vi fritt kan flytta jobben emellan och då uppnår värdefulla logistiska vinster. Pressarna i sig erbjuder precis det jag kallar ”HP-stabilitet” med högsta möjliga produktionshastighet och bibehållen kvalitet. Ett jobb som vi förut behövde en månad på oss att hantera tar oss idag faktiskt bara två dagar, fortsätter Martin Fundahl nöjt.

Sjufärgstryck, primer och ytbehandling med lack, laminat, hotfoil och stansning. Med samtliga efterbehandlingsfunktioner in-line är det en leveransfärdig produkt som lämnar pressarna.

– Detta är ännu en av de stora produktionsfördelar vi uppnått med den nya maskinparken, som i sig blir till en kundfördel med lönsamhet som slutresultat. Snabba leveranser av högkvalitativa kreativa etiketter och flexibla förpackningar oavsett upplagans storlek. Det är inte sällan vi konverserar med kunder kring utvecklingen av deras produkter efter att ha sett dem i hyllan. Och det utbytet uppskattas verkligen, berättar Martin Fundahl.

Minskat behov av lagringsutrymme samt en avsevärt lägre grad av handpåläggning har också resulterat i att betydelsefulla besparingar har kunnat genomföras.

– Det känns verkligen bra att vi tillsammans med Scanket har skapat den optimala lösningen för deras produktivitet och lönsamhet. Vi kan konstatera att synergierna av deras två HP Indigo med efterbehandling in line tydligt har skapat exakt den effektivitet som önskades, vilket förstås är mer än glädjande, avslutar Bjarne Petersen, Visutech.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x