Tydliga synergier med två digitalmaskiner

PUBLICERAD: 26 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 

Visutech ScanketMartin Fundal och Poul Vium

Scanket A/S är klara över att bibehålla sin position som störst aktör i Skandinavien på etikett- och flexibelt förpackningstryck. I linje med den strävan går förstås även företagets satsningar på att ständigt ligga i yttersta framkant produktionstekniskt.

– Kunden och lösningen är vad som styr våra val i första hand. Flexibilitet, en lösningsorienterad inställning och en nära relation till kunderna är vår väg till affärsnytta, menar Martin Fundal, VD på Scanket.

Företaget var snabbt i sin omställning till digitalt etikett- och förpackningstryck och fann redan år 2000 sin första lösning i digital offset med HP Indigo. Åren har gått svindlande snabbt och nu tar man, efter flertalet HP Indigo-installationer, ännu ett steg. Satsningen är HP´s senaste release – en HP Indigo ws6800 som rullar i tvåskift jämsides med en HP Indigo ws6600.

– Här har vi nu en optimal lösning med två kompetenta maskiner i tvåskift som vi fritt kan flytta jobben emellan och då uppnår värdefulla logistiska vinster. Pressarna i sig erbjuder precis det jag kallar ”HP-stabilitet” med högsta möjliga produktionshastighet och bibehållen kvalitet. Ett jobb som vi förut behövde en månad på oss att hantera tar oss idag faktiskt bara två dagar, fortsätter Martin Fundahl nöjt.

Sjufärgstryck, primer och ytbehandling med lack, laminat, hotfoil och stansning. Med samtliga efterbehandlingsfunktioner in-line är det en leveransfärdig produkt som lämnar pressarna.

– Detta är ännu en av de stora produktionsfördelar vi uppnått med den nya maskinparken, som i sig blir till en kundfördel med lönsamhet som slutresultat. Snabba leveranser av högkvalitativa kreativa etiketter och flexibla förpackningar oavsett upplagans storlek. Det är inte sällan vi konverserar med kunder kring utvecklingen av deras produkter efter att ha sett dem i hyllan. Och det utbytet uppskattas verkligen, berättar Martin Fundahl.

Minskat behov av lagringsutrymme samt en avsevärt lägre grad av handpåläggning har också resulterat i att betydelsefulla besparingar har kunnat genomföras.

– Det känns verkligen bra att vi tillsammans med Scanket har skapat den optimala lösningen för deras produktivitet och lönsamhet. Vi kan konstatera att synergierna av deras två HP Indigo med efterbehandling in line tydligt har skapat exakt den effektivitet som önskades, vilket förstås är mer än glädjande, avslutar Bjarne Petersen, Visutech.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex