Tvåportsventiler som ger stora kostnadsbesparingar

PUBLICERAD: 8 oktober 2014
UPPDATERAD: 24 januari

SMC Tvåport

I sitt nya sortiment av tvåportsventiler erbjuder nu SMC Pneumatics även ventiler i aluminium och plast för luftapplikationerna. Detta ger i sin tur stora kostnadsbesparingar både vad gäller material och antal kopplingar.

Det traditionella sättet att använda mässingsventiler har till idag varit det enda som funnits på marknaden. Genom att erbjuda olika material anpassade för olja, gas, vatten, ånga och kemikalier kan rätt ventil användas för rätt media och därigenom ge bästa möjliga funktionsprestanda för respektive system. De nya 2/2 magnetventilerna från SMC finns nu i aluminium, plast, mässing och rostfritt material med olika anslutningsalternativ.

Installationen underlättas dessutom med rätt anslutningstyp, en så kallad instickskoppling.Ventilerna är försedda med energisnåla spolar och kan fås med anpassat tätningsmaterial för olika medier. Innovativa lösningar som integrerad dämpning ger även fördelar som tyst drift och längre livslängd.

Utöver standardmodellerna finns magnetventiler för mer specifika applikationer som ånga, väldigt aggressiva medier, små analysinstrument och höga tryck upp till 50bar. Magnetventilerna har också inbyggda smutsfilter.

SMCs sortimentet av standardventiler omfattar:

  • VDW: Små kompakta magnetventiler
    ·  VX2: Universalventil med brett användningsområde
    ·  VXD: Membranventil för applikationer med större flödesbehov
    ·  VXZ: Ventil med kopplade membran för högre flöden i cirkulerande system eller vid applikationer med lågt tryck

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Så blir Interpack 2023

Vi tittar närmare på Interpack 2023. En fullbokad mässa där totalt 18 hallar fördelas mellan förpackningsbranschens alla olika fokusområden.
Interpack17_JV5342-scaled

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006