Två företag går ihop – satsar på specialförpackningar

PUBLICERAD: 13 september 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Ledningsgruppen i nya bolaget Nice Boxes: Lennart Myrlöv och vd Peter Sandström från Grycksbo Box & Print, samt marknadschef Jakob Skarin, från JakeBox. Foto: Hulda Andersson

– Det är en perfekt match, som vi länge letat efter, säger Jake Boxs vd Jakob Skarin om fusionen med anrika Grycksbo Box & Print. Tillsammans under ett helt nytt namn blir fokus att ta fram nischade specialförpackningar.

De båda bolagen bildar Nice Boxes, och har som mål att bli ledande i Norden på att producera specialförpackningar till bland annat presentkort, smycken och konfektyr. Grundaren och vd:n för Jake Box, Jakob Skarin, blir marknadschef i det nybildade bolaget.

Stabilitet i bolaget

Han förklarar bakgrunden till fusionen i ett pressmeddelande:

– Jake Box har förvisso varit en spjutspets, med innovativa produkter och kreativa lösningar som skapar aha-upplevelser, uppmärksamhet och förtjänster för kunderna, men vi har saknat stabiliteten i bolaget som ett bredare utbud av enklare basprodukter kan ge, och det är vad vi får genom denna sammanslagningen.

Båda företagen gör specialförpackningar på beställning, till exempel för kontaktlinser, mässmaterial eller drycker kopplade till rockvärlden, som Sweden Rock, Motorhead, In Flames, och Thåström.
”Ett stort steg framåt”

Vd i den nya konstellationen blir Peter Sandström som fram tills nu har varit vd i Grycksbo Box & Print. Även han ser sammanslagningen som ett stort steg framåt och en värdefull komplettering.

– Vi har ju ansetts som en trygg och stabil leverantör, men kanske inte så spännande. Jake Box och deras innovationskraft tillför betydligt mer sexighet och attraktionskraft.

Lanserar en webbshop

Det nya gemensamma bolaget har tagit fram en webbshop – niceboxes.se – som i och med sammanslagningen  kompletteras med alla JakeBoxs produkter. Enligt Skarin blir det ett välkommet tillskott eftersom de tidigare inte lagt fokus på webbhandel och lagervaror, utan snarare att utveckla specialbeställda förpackningar. Försäljningen för bolaget riktar främst in sig på den nordiska marknaden. Genom sammanslagningen, och Jake Boxs kunder i Europa, främst i Tyskland, blir företaget med ens mer internationellt.

Specialbeställda förpackningar

Båda företagen har arbetat en längre tid med att erbjuda specialförpackningar på beställning. Som Pack Sweden tidigare berättat har Jakebox sålt av sin verksamhet inom cd- och dvd-förpackningar, för att nästan uteslutande arbeta mot presentkortsmarknaden. Grycksbo har utöver presentkortsmarknaden även levererat förpackningar till konfektyr- och smyckesindustrin.

 

 

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x