Två företag går ihop – satsar på specialförpackningar

PUBLICERAD: 13 september 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Ledningsgruppen i nya bolaget Nice Boxes: Lennart Myrlöv och vd Peter Sandström från Grycksbo Box & Print, samt marknadschef Jakob Skarin, från JakeBox. Foto: Hulda Andersson

– Det är en perfekt match, som vi länge letat efter, säger Jake Boxs vd Jakob Skarin om fusionen med anrika Grycksbo Box & Print. Tillsammans under ett helt nytt namn blir fokus att ta fram nischade specialförpackningar.

De båda bolagen bildar Nice Boxes, och har som mål att bli ledande i Norden på att producera specialförpackningar till bland annat presentkort, smycken och konfektyr. Grundaren och vd:n för Jake Box, Jakob Skarin, blir marknadschef i det nybildade bolaget.

Stabilitet i bolaget

Han förklarar bakgrunden till fusionen i ett pressmeddelande:

– Jake Box har förvisso varit en spjutspets, med innovativa produkter och kreativa lösningar som skapar aha-upplevelser, uppmärksamhet och förtjänster för kunderna, men vi har saknat stabiliteten i bolaget som ett bredare utbud av enklare basprodukter kan ge, och det är vad vi får genom denna sammanslagningen.

Båda företagen gör specialförpackningar på beställning, till exempel för kontaktlinser, mässmaterial eller drycker kopplade till rockvärlden, som Sweden Rock, Motorhead, In Flames, och Thåström.
”Ett stort steg framåt”

Vd i den nya konstellationen blir Peter Sandström som fram tills nu har varit vd i Grycksbo Box & Print. Även han ser sammanslagningen som ett stort steg framåt och en värdefull komplettering.

– Vi har ju ansetts som en trygg och stabil leverantör, men kanske inte så spännande. Jake Box och deras innovationskraft tillför betydligt mer sexighet och attraktionskraft.

Lanserar en webbshop

Det nya gemensamma bolaget har tagit fram en webbshop – niceboxes.se – som i och med sammanslagningen  kompletteras med alla JakeBoxs produkter. Enligt Skarin blir det ett välkommet tillskott eftersom de tidigare inte lagt fokus på webbhandel och lagervaror, utan snarare att utveckla specialbeställda förpackningar. Försäljningen för bolaget riktar främst in sig på den nordiska marknaden. Genom sammanslagningen, och Jake Boxs kunder i Europa, främst i Tyskland, blir företaget med ens mer internationellt.

Specialbeställda förpackningar

Båda företagen har arbetat en längre tid med att erbjuda specialförpackningar på beställning. Som Pack Sweden tidigare berättat har Jakebox sålt av sin verksamhet inom cd- och dvd-förpackningar, för att nästan uteslutande arbeta mot presentkortsmarknaden. Grycksbo har utöver presentkortsmarknaden även levererat förpackningar till konfektyr- och smyckesindustrin.

 

 

Läs vidare

Ellco Etikett först med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Den norska etikettproducenten Ellco Etikett har installerat en Mark Andy Digital Series HD-press i sin anläggning i Gjelleråsen i Nittedal, nära Oslo.
Ellco-1588-768x559x

Ny toner med upp till 60 procent återvunnet innehåll

Xeikon introducerar nu Cheetah 3.0-versionen i sin tonerpresserie. Här inkluderas nya ECO-toner som en viktig del.
Xeikon

Automatisering, nätverksutskrift och RFID-etiketter hos Epson på LabelExpo

För första gången visar Epson sin nya etikettprinter Surepress L-4733AW – en stor uppgradering i SurePress 4000-serien – på en mässa i Europa. Det kommer att äga rum på LabelExpo i Bryssel.
surepress

Heidelberg och Gallus uppgraderar digitala etikettlösningar

Heidelberg och deras dotterbolag Gallus kommer att visa en rad nya digitala lösningar på Labelexpo Europe 2023.
Gallus-at-labelexpo

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup