Två etikettpressar till Sjöbo: ”Vi investerar för att vi fortsätter att växa”

PUBLICERAD: 29 oktober 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Nordvalls Etiketts fortsätter att växa, enligt vd:n Patrik Jenemark. Foto: Pressbild

Nordvalls Etikett ser en kraftigt ökad efterfrågan på etiketter i stora volymer. Det möter Sjöboföretaget med att öka tryckkapaciteten. Två nya flexopressar ska ta plats i maskinparken runt årsskiftet.

Etikettföretaget i skånska Sjöbo utökar sin maskinpark med två flexopressar av märket Gallus Labelmaster. Nordvalls Etikett kommer därmed ha tre likadana maskinmodeller som står och producerar i anläggningen där de även har tryckteknikerna screen- och digitaltryck. Den första av de två nya tryckpressarna kommer att installeras i december 2020 och den andra i januari 2021.

Ser ökad efterfrågan

Bakgrunden till investeringen är att stå rustade för en kraftigt ökande efterfrågan på högbehandlade etiketter i stora volymer.

– Vi investerar för att vi fortsätter att växa och behöver utöka vår kapacitet, men också för att öka vår flexibilitet och fortsätta att möta kundernas krav på korta leveranstider, säger Nordvalls vd Patrik Jenemark, i ett pressmeddelande.

Kallfoliering och roterande stans

De två nya Gallus Labelmaster-pressarna kommer främst att trycka etiketter för läkemedels-, kosmetika-, livsmedels- och tillverkningsindustrin. Säkerhetsetiketter är ett annat område. Maskinlinjerna ska utrustas med enheter för flexo- och screentryck och det integreras också en kallfolieringsenhet och en roterande stans.

Den första flexopressen från Gallus installerades hos Nordvalls för drygt 1,5 år sedan. Foto: Pressbild

 

 

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x