Tunt med svenska företag på CCE-mässan

PUBLICERAD: 2 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Pivab Machinery syns i år på CCE International i München för andra gången.

Bara tre svenska företag syns på årets CCE-mässa i mars. Pivab Machinery i Kolmården är ett av dem.

– Vi behöver synas bland wellpappföretagen, säger företagets vd Per Wall.

I slutet av mars samlas förpackningsindustrin för tredje året i München. Det handlar om CCE International 2017 som tar sikte på innovativa tekniker för produktion inom tryckning och vikbara kartongförpackningar.

Pivab machinery från Kolmården tar chansen att synas på CCE International i München i mars.

Ett av få svenska företag som ställer ut på mässan är Pivab Machinery i Kolmården. Vd:n Per Wall berättar att de var med för två år sedan och att de nu har valt att göra slag i saken igen:

– Vi ställde ut i egen monter för två år sedan. Denna gång blir det ihop med vår agent i Polen, säger Per Wall.

– Vi tog beslutet i och med att vår agent ställer ut och att vi behöver synas bland wellpappföretagen. Annars var vi tveksamma, för det gav inte så mycket förra gången.

På mässans närmare 5 000 kvadratmeter ska leverantörer och producenter av råmaterial, maskiner, tillbehör och service presentera högteknologiska lösningar, diverse tillverkningssystem och de senaste lösningarna för tillverkning och omvandling av wellpapp och kartongförpackningar. I rampljuset står även etikettering och förfiningsfinesser. Mässan som för första gången slog upp portarna 2013 ser en ökning av både utställare och besökare till årets mässa och bjuder även på flertalet seminarier.

Företaget har de senaste åren jobbat mycket med att utveckla sina upprullningsmaskiner för wellpapp.

– Vi tillverkar de mesta delarna själva på anläggningen och testkör dem. Sen levererar vi dem till kund där vi också monterar dem, säger Wall och tillägger att företaget även står med ett ben i maskinlinjer för bland annat hakklappar och engångslakan.

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432