Tungviktaren på mässan

PUBLICERAD: 16 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Tv-moderatorn Miriam Rickli presenterade Bosch Packagings förpackningslinjer.

På hela 3500 kvadratmeter visade Bosch Packaging ett stort antal förpackningslinjer under Interpack. De längsta och största av dessa linjer blev presenterade av tv-moderatorn Miriam Rickli i en show som väckte stor uppmärksamhet och intresse.

”Mannen som maskinerna viskar med” – Boschteknikern Peter Blanz.

Helt enligt tradition ställde Bosch Packaging ut i Hall 6. Montern var också bland Interpacks största. Och mässans häftigaste smeknamn torde Peter Blanz ha, en pensionerad Boschtekniker med 45 års erfarenhet av förpackningsmaskiner, ”Mannen som maskinerna viskar med” som är smeknamnet säger en hel del om hans kunskap och förmåga och när Peter presenterades för monterbesökarna var applåderna varma och långa för denna omtyckta och högst respekterade man.

Industri 4.0 (gemensam mjukvara för automationsprocessen mellan maskiner, oavsett dess egenskap och styrd med en central display) är en av trenderna som dominerar i de olika hallarna på Interpack.
Hos Bosch kommunicerade alla maskinlinjer med en centralt placerad display enligt Industri 4.0.

När det gäller Industri 4.0 så har Bosch 200 medarbetare som enbart sysslar med detta, berättar Johan Hintze från Kafeko som är återförsäljare av Bosch Packaging i Norden.

Johan Hintze på Kafeko, återförsäljare av Bosch Packaging i Norden.

Johan visade även på ett intressant samarbete mellan Bosch och Billerud Korsnäs. Företagen har tillsammans utvecklat ett pappersmaterial och förpackningsmaskiner som av ett mono-papermaterial tillverkar en dammtät förpackning för bland annat mjöl, socker och frukostprodukter. Förpackningen är tät och innehållet rinner inte ut, något som säkert har hänt oss alla någon gång. Bosch har två maskinmodeller klara för denna nya miljövänliga förpackning, Bosch SVE 2520 ZAP som är en vertikal påsmaskin och Bosch PME 4081 ZAP som är en horisontal påsmaskin.

Förpackningslinjerna som Miriam Rickli presenterade förpackar chokladbars i olika format upp till 1500 produkter per minut samt en förpackningslinje för kexprodukter med en hastighet av 2400 produkter per minut. Kexlinjen kan packa kex på stapel eller på kant, omställningstiden mellan dessa två förpackningstyper är endast två minuter. En hastighet på 2400 enheter per minut betyder att ögat inte ser varje enskild produkt fara förbi utan dessa uppfattas som ett enda långt band.

Läs vidare

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Debattinlägg: Reumatikerförbundet är besviket på förpackningsindustrin

Reumatikerförbundet tycker att förpackningsindustrin borde tagit tillfället att hitta bättre lösningar i samband med att kraven på fastsatta förslutningar kommit. Det framgår av följande debattartikel.
man-641691_1920x

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x