Tungviktaren på mässan

PUBLICERAD: 16 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Tv-moderatorn Miriam Rickli presenterade Bosch Packagings förpackningslinjer.

På hela 3500 kvadratmeter visade Bosch Packaging ett stort antal förpackningslinjer under Interpack. De längsta och största av dessa linjer blev presenterade av tv-moderatorn Miriam Rickli i en show som väckte stor uppmärksamhet och intresse.

”Mannen som maskinerna viskar med” – Boschteknikern Peter Blanz.

Helt enligt tradition ställde Bosch Packaging ut i Hall 6. Montern var också bland Interpacks största. Och mässans häftigaste smeknamn torde Peter Blanz ha, en pensionerad Boschtekniker med 45 års erfarenhet av förpackningsmaskiner, ”Mannen som maskinerna viskar med” som är smeknamnet säger en hel del om hans kunskap och förmåga och när Peter presenterades för monterbesökarna var applåderna varma och långa för denna omtyckta och högst respekterade man.

Industri 4.0 (gemensam mjukvara för automationsprocessen mellan maskiner, oavsett dess egenskap och styrd med en central display) är en av trenderna som dominerar i de olika hallarna på Interpack.
Hos Bosch kommunicerade alla maskinlinjer med en centralt placerad display enligt Industri 4.0.

När det gäller Industri 4.0 så har Bosch 200 medarbetare som enbart sysslar med detta, berättar Johan Hintze från Kafeko som är återförsäljare av Bosch Packaging i Norden.

Johan Hintze på Kafeko, återförsäljare av Bosch Packaging i Norden.

Johan visade även på ett intressant samarbete mellan Bosch och Billerud Korsnäs. Företagen har tillsammans utvecklat ett pappersmaterial och förpackningsmaskiner som av ett mono-papermaterial tillverkar en dammtät förpackning för bland annat mjöl, socker och frukostprodukter. Förpackningen är tät och innehållet rinner inte ut, något som säkert har hänt oss alla någon gång. Bosch har två maskinmodeller klara för denna nya miljövänliga förpackning, Bosch SVE 2520 ZAP som är en vertikal påsmaskin och Bosch PME 4081 ZAP som är en horisontal påsmaskin.

Förpackningslinjerna som Miriam Rickli presenterade förpackar chokladbars i olika format upp till 1500 produkter per minut samt en förpackningslinje för kexprodukter med en hastighet av 2400 produkter per minut. Kexlinjen kan packa kex på stapel eller på kant, omställningstiden mellan dessa två förpackningstyper är endast två minuter. En hastighet på 2400 enheter per minut betyder att ögat inte ser varje enskild produkt fara förbi utan dessa uppfattas som ett enda långt band.

Läs vidare

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Debattinlägg: Reumatikerförbundet är besviket på förpackningsindustrin

Reumatikerförbundet tycker att förpackningsindustrin borde tagit tillfället att hitta bättre lösningar i samband med att kraven på fastsatta förslutningar kommit. Det framgår av följande debattartikel.
man-641691_1920x

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x