Tublösning av papper

PUBLICERAD: 17 oktober 2019
UPPDATERAD: 24 januari

Ett samarbete har mynnat ut i en tub för kosmetiska produkter där plasten har ersatts med pappersliknande material.

Den pappersbaserade tuben lanseras på marknaden under 2020.

Det är L’Oréal och Albéa som samarbetar för att utveckla hållbara förpackningslösningar. De två företagen har utvecklat den första papperstuben till kosmetik.

En alternativ lösning

Den mesta av plasten har ersatts av biobaserat och certifierat pappersliknande material. Den nya förpackningen sägs vara designad som en alternativ lösning till vissa typer av förpackningar till kosmetik.

Den nya tublösningen kommer att lanseras under 2020 och produktionen planeras starta under 2020.

Ska förbättra miljöprofil

Philippe Thuvien, Vice-President för Packaging & Development på L’Oréal säger i ett pressmeddelande:

– Vi räknar med att lansera de första hudvårdsprodukterna i denna förpackning under andra halvan av 2020. L’Oréal har åtagit sig att 100 procent av de produkter som lanseras 2020 har en förbättrad miljömässig och social profil. Denna innovativa och alternativa lösning är en viktig del av denna strategi.

Partnerskapet visar på L’Oréal och Albéas ambitioner inom hållbarhet, samtidigt som de båda företagen har skrivit under på New plastics economy global commitment’ i regi av Ellen McArthur Foundation.

 

Läs vidare

Max stora förpackningsmakeover

Efter mer än 15 år med samma förpackningsdesign var det hög tid för hamburgerkedjan Max att göra en uppfräschning. Med logotypen med sina distinkta vita och röda linjer som utgångspunkt har varumärket fått ett nytt designsystem beståendes av bland annat stickers och nytt typsnitt.
Screenshot

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x