Tublösning av papper

PUBLICERAD: 17 oktober 2019
UPPDATERAD: 24 januari

Ett samarbete har mynnat ut i en tub för kosmetiska produkter där plasten har ersatts med pappersliknande material.

Den pappersbaserade tuben lanseras på marknaden under 2020.

Det är L’Oréal och Albéa som samarbetar för att utveckla hållbara förpackningslösningar. De två företagen har utvecklat den första papperstuben till kosmetik.

En alternativ lösning

Den mesta av plasten har ersatts av biobaserat och certifierat pappersliknande material. Den nya förpackningen sägs vara designad som en alternativ lösning till vissa typer av förpackningar till kosmetik.

Den nya tublösningen kommer att lanseras under 2020 och produktionen planeras starta under 2020.

Ska förbättra miljöprofil

Philippe Thuvien, Vice-President för Packaging & Development på L’Oréal säger i ett pressmeddelande:

– Vi räknar med att lansera de första hudvårdsprodukterna i denna förpackning under andra halvan av 2020. L’Oréal har åtagit sig att 100 procent av de produkter som lanseras 2020 har en förbättrad miljömässig och social profil. Denna innovativa och alternativa lösning är en viktig del av denna strategi.

Partnerskapet visar på L’Oréal och Albéas ambitioner inom hållbarhet, samtidigt som de båda företagen har skrivit under på New plastics economy global commitment’ i regi av Ellen McArthur Foundation.

 

Läs vidare

ICA Medis går sin egen väg

För att sticka ut bland hundratals affärer kring Medborgarplatsen anlitade ICA Medis byrån Hummingbirds – som i sin tur använde butikens byggnad som inspiration till skapandet av ett modulärt system.
Samlingsbild_1-kopierax

Coca-Cola testar flaskor utan etikett i Storbritannien

Coca-Cola har lanserat ett tillfälligt försök i Storbritannien för att ta bort etiketterna från Spriteflaskorna på 500 ml för att hjälpa till att förenkla återvinningsprocessen.
sprite

Mackmyras storsäljare nu i PET-flaska

Mackmyra Svensk Whisky tar ett stort steg mot en mer hållbar framtid genom att låta sin storsäljare Mack by Mackmyra transformeras till en PET-flaska. Det säger man i ett pressmeddelande. 
Mackmyrax

Nu kan du anmäla förpackningar till ScanStar 2024

Nu är det möjligt att anmäla nya förpackningslösningar till årets ScanStar, en nordisk förpackningstävling som funnits sedan år 1969.
DSSmith_Eliza-gift-basket-1

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x