Tub med återförslutningsbar twist off-kapsyl lanseras

PUBLICERAD: 16 augusti 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Jim Johannesson, sälj- och marknadschef på Emballator Tectubes.

Twist off reseal tub har en ny integrerad och återförslutningsbar twist off-kapsyl för användning en eller flera gånger.

Produktutvecklingen fortsätter hos Emballlator Tectubes. Den senaste innovationen företaget tar till marknaden är Twist off reseal tub. Jim Johannesson, sälj- och marknadschef, säger att den nya tuben är lämplig för produkter som kosmetik och personlig vård.

– Den stora fördelen med den här återförslutningsbara tuben är att den är säker för resa när den är oöppnad men tillåter även användaren att försluta tuben för att säkerställa en fräsch produkt.

Twist off reseal-tuben. Foto: Pressbild

Tuben, som kan tillverkas i olika storlekar, volymer och material, är enligt företaget tillverkad med 100 procent grön el och i en produktionsprocess som uppfyller standarderna ISO 9001:2015, ISO15378:2017 och ISO 14001.

– Twist off reseal-tuben är en del av vår Small Dose-serie, en serie med mindre tuber för ett mindre avtryck, men ett större intryck. Den är gjord i monomaterial, enkel att tömma och enkel att återvinna, säger Jim Johannesson.

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx