Tryckmässa laddad med inspiration

PUBLICERAD: 13 augusti 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Seminarieprogrammet under Sign, Print&Pack-mässan i Odense bjuder på allt från robotar, digital skyltning, trender och framtidsspaningar, teknik och paneldebatt.
Seminarieprogrammet under Sign, Print&Pack-mässan i Odense innehåller allt från robotar, digital skyltning, trender och framtidsspaningar, teknik och paneldebatt.

Sign, Print&Pack-mässan i Danmark, 18-19 september, bjuder på inspirerande seminarier för den grafiska industrin. Experter talar om allt från robotar i produktionen till prissättning och kvalitet.

Kåre Bjørn.
Kåre Bjørn.

Nedan presenteras ett axplock av de talare som kommer finnas på mässan. Hela programmet och mer information om talarna hittar du här. Alla seminarier är kostnadsfria och ingen registrering till mässan krävs.

Olika digitala verktyg

Mässans seminarieprogram startar på onsdagen med Kåre Bjørn, chefskonsult på Intellia, som tillsammans med medarbetare kommer att hålla låda på den kreativa scenen. Det bjuds på en rad intressanta samtalspunkter – allt från tryckproduktion från onlinetjänster till samspelet mellan digital och tryckt marknadsföring. Under dagen går de även igenom en rad olika digitala verktyg från Adobe för de besökare som vill uppdatera sina kunskaper.

Kreativt arbete med bilder

Den kreativa scenen leds under torsdagen av Benny Thaibert från Bitspot.dk. Han ger sina tips och tricks för att arbeta kreativt med bilder i InDesign.

Metin Barut.
Metin Barut.

Hur kan digital skyltning användas för att förbättra service, synlighet och skapa konsumentvänliga lösningar? Metin Barut är marknadsföringskonsult som specialiserat sig på konsumentbeteende med flera år inom marknadsföring i ryggsäcken. Han är även grundare av Nordic Media och mentor för företagare genom Business Kolding. I hans föreläsning tar han upp detaljhandeln som ett exempel där digital skyltning kan användas samt hur man kan påverka kundernas köpmönster.

Robotar i grafisk produktion
Kenneth Jochumsen.
Kenneth Jochumsen.

Robotar kan bidra till ökad konkurrenskraft och höja produktionskvaliteten – men hur? Kenneth Jochumsen arbetar som Business Development Manager hos Omron. Under hans föreläsning får besökarna fördjupa sin kunskap om hur robotar kan användas inom grafisk produktion. Föreläsningen går av stapeln klockan 14:00 den 18 september på Business-scenen.

 

lis_lykkeLis Lykke håller i en paneldebatt på onsdagen, klockan 16:00 på Business-scenen.
Lis Lykke håller i en paneldebatt på onsdagen, klockan 16:00 på Business-scenen.

I en paneldebatt diskuteras hur billigt man kan sälja och samtidigt garantera kvalitet. Debatten leds av Lis Lykke som i 15 år har rapporterat nyheter inom den grafiska världen. Tidigare via AGI Publishing House och i dag för Print og Medier. Några av de frågor som Lis kommer ställa är: Finns det något som pris och kvalitet matchar? Och bör vi som bransch bli bättre på att sälja idé och tjäna på vår produkt, snarare än att bara konkurrera om pris?

Tidningen gör återkomst
Jacob Ejs.
Jacob Ejs.

Som ingen undgått har den grafiska branschen präglats av nedskärningar och nedlagda tidningar och magasin de senaste tio åren. Men nu är tiden inne för tidningens återkomst, menar Jacob Ejs från Mediegruppen. I hans föreläsning tar han uttalandet vidare för att prata om tidningens roll och dess samspel med andra format i dag. Jacob föreläser under torsdagen, 14:00 på Business-scenen.

Guðmundur Rúnar Kristjánsson.
Guðmundur Rúnar Kristjánsson.

Guðmundur Rúnar Kristjánsson har över 20 års erfarenhet inom design. Han har arbetat med reklam, fotografi, digital design, apputveckling med mera. Under mässan ger han besökarna en inblick i det mest grundläggande om UX – Experience design. Detta är viktigt för den grafiska branschen på många sätt då det har att göra med kundens upplevelse online vilket i sin tur speglar den verksamhet man bedriver. Guðmundur talar klockan 13:00 på onsdagen, Business-scenen.

För att gå på mässan anmäler du dig gratis här.

 

Läs vidare

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Packnews ger dig kostnadsfri entré till Fachpack 2024

Packnews kan nu erbjuda kostnadsfri entré till Fachpack i Nürnberg i höst.
Messegeschehen / Fair activities in general

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x