Tryckfärger riktade mot livsmedelsförpackningar

PUBLICERAD: 22 augusti 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Pulse roll label products visar upp sitt senaste UV- och flexofärgsystem Puretone FPC på Labelexpo Europe i slutet av september.

Brittiska lack- och färgtillverkaren Pulse roll label products avslöjar sitt senaste UV- och flexofärgsystem Puretone FPC, nischat mot livsmedelsförpackningar.

Tryckfärgerna är kompatibla med livsmedelsförpackningar, dock ej för direktkontakt med livsmedlen. Färgsystemet är speciellt anpassat för krympfilmer och alla de vanligaste typerna av etikettering. Enligt företaget har tryckfärgerna en utmärkt vidhäftning på en mängd substrat, bland annat diverse olika bestrukna papper och filmer. Vidare ska de vara speciellt anpassade till olika typer av flexoskrivare i industrisektorn där fasta ligger på att leva upp till bestämmelser och riktlinjer kring förpackningar och märkning till livsmedel. Andra produkter som visas upp är en opak vit FPC-krympfilm, speciella svarta och metalliska bläck samt FPC-lacker och lim. Dessutom introduceras en ny vidhäftande och kallfoliering FPC, samt en vidhäftande laminering för olika polyetensubstrat.

Företaget meddelar att de gör sin största satsning hittills på mässan i år. I montern ska de sätta färgsystemet Puretone FPC på prov genom att blanda, matcha och granska tryckfärgerna i den senaste kontrollutrustningen inom prepress.

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance