Treform installerar solceller

PUBLICERAD: 8 december 2022
UPPDATERAD: 31 januari
Treform Packaging får ekonomiskt stöd för att bygga vidare på sitt hållbarhetsarbete. Foto: Pixabay

Företaget beviljas stöd för en satsning på solel och för en livscykelanalys på olika materialslag.

– För vår del innebär det beviljade stödet en livscykelanalys på företagets olika materialslag, med hjälp av Miljögiraffen (miljökonsultföretag, reds anm), vilket ger oss en bra helhetsbild och möjligheter att kunna vägleda våra kunder till ett mer materialsmart val, säger Treforms vd Thomas Olsson i ett pressuttalande.

Livscykelanalys och solceller

Treform Packaging har tillverkat termoformade förpackningar till den nordiska livsmedelsindustrin sedan 1968. Stödet förpackningsföretaget nu fått, som även möjliggör projektering av solel, kommer från region Skånes så kallade hållbarhetscheckar, som i sin tur stöds från europeiska regionala utvecklingsfonden.

Treforms plan inför säsongen 2023 är att driftsätta en solcellsanläggning på 200 kilowatt, byggd av SoliFokus. Enligt företaget kommer anläggningen bidra med 200 000 kilowattimmar egenproducerad el till produktionen i Landskrona.

Från produktion och leverantörer

Underlaget till livscykelanalysen hämtas från Treforms produktion samt från materialleverantörerna Scanfill och Polykemi De båda leverantörerna har sin produktion i Skåne, cirka en timmes resväg från Treforms huvudkontor i Landskrona.

– Genom att köpa vårt råmaterial lokalt gör vi en stor klimatvinst, jämfört med om vi hade köpt materialet från andra länder med en annan energimix och längre transportsträckor. Vårt material lämnar ett i jämförelse lågt CO2-avtryck, förklarar vd:n Thomas Olsson.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah