Torkad frukt inspekteras med precision

PUBLICERAD: 7 juni 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Torkad frukt från turkiska Anatolia inspekteras numera med Ishidas maskin IX-GA-4075.

Turkiska producenten av torkad frukt, Anatolia, har installerat ett nytt inspektionsröntgensystem från Ishida som ska sålla bort gruset i fruktvolymerna.

Färdigförpackad torkad frukt har fått ett uppsving, och samtidigt finns en högre efterfrågan från matbutiker på strängare inspektionskontroll från leverantörerna. Den turkiska producenten av torkad frukt, Anatolia, har nu investerat i ett nytt inspektionsröntgensystem från Ishida. Maskinen bär namnet IX-GA-4075. Maskintekniken innehar lasersortering och ett röntgensystem som sållar bort exempelvis fruktstammar och trasiga bitar.

Inspektionsröntgensystemet klarar upptäcka två millimeters små stenar i frukterna.

Det primära syftet är dock livsmedelssäkerheten,  att även identifiera och avvisa stenar, metall och glas som kan komma in i produktionskedjan när till exempel frukterna skördas eller under själva logistikprocessen. Anatolia valde alltså Ishida då deras krav var att få en mer tillförlitlig inspektion. Bland annat för att klara upptäcka två millimeters små stenar i fruktvolymer med russin och vindruvor. Anatolia tillhandahåller all möjlig torkad frukt som russin, aprikoser och fikon från ett stort antal fruktträdgårdar och vingårdar. Den torkade frukten exporteras över hela världen.

Anatolia har sedan 1998 förlitat sig på Ishidas maskiner, och har genom åren samlat ihop till fem multivågshuvuden och nio kontrollvågar.

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x