Tingstad förvärvar flexotryckare i Örnsköldsvik

PUBLICERAD: 10 januari 2023
UPPDATERAD: 31 januari
Converflex i Örnsköldsvik köps upp av Tingstad. Foto: Pressbild

I slutet av december berättade vi om Tingstads uppköp av Optipack. Nu inleder företaget 2023 med ytterligare ett förvärv.

Tingstads senaste förvärv är förpackningsföretaget Converflex som tillverkar och säljer pappersbaserade förpackningar för livsmedel och industrier. Med uppköpet av Converflex utökar företaget sin verksamhet ytterligare inom förpackningsindustrin. Det skriver Tingstad, som i slutet av 2022 också förvärvade förpackningsföretaget Optipack, i ett pressmeddelande.

Flexibla förpackningar

Converflex i Örnsköldsvik har 30 anställda och startade 1985. I fjol omsatte företaget cirka 120 miljoner kronor. De producerar i huvudsak flexotryckta förpackningar med papper som bas med inriktning på risomslag för pappersindustrin och flexibla förpackningar inom livsmedelsbranschen.

– Med en kapitalstark och investeringsvillig ägare är jag övertygad om att vi har de bästa förutsättningarna att fortsatt leverera produkter till de kunder som fortsatt önskar utveckla sina sortiment i den riktning som innebär minskad användning av plast i alla dess former, säger Lars Norén, vd på Converflex, i ett uttalande på företagets hemsida.

Fortsätter som vd

Övertagandet blev klart 2 januari och Lars Norén kommer att stanna kvar som vd i företaget.

Tingstad omsätter årligen ca 3,5 miljarder kronor och har 550 medarbetare. Tingstad är även moderbolag till Norbag AB och Jonsac AB, vilka tillverkar och säljer bärkassar, påsar och industrisäckar. Totalt omsätter företagsgruppen 3,7 miljarder kronor och sysselsätter 650 medarbetare.

Paul Jigberg, ägare och styrelseordförande i Tingstad Group:

– Tingstad Group vill också medverka till att kompetens och verksamheten finns kvar Västernorrland. Det är viktigt att ta tillvara den yrkesskicklighet som är så viktig för att kunna framtidssäkrade lösningar på de utmaningar våra kunder och marknaden har framför sig.

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}