Tingstad förvärvar flexotryckare i Örnsköldsvik

PUBLICERAD: 10 januari 2023
UPPDATERAD: 31 januari
Converflex i Örnsköldsvik köps upp av Tingstad. Foto: Pressbild

I slutet av december berättade vi om Tingstads uppköp av Optipack. Nu inleder företaget 2023 med ytterligare ett förvärv.

Tingstads senaste förvärv är förpackningsföretaget Converflex som tillverkar och säljer pappersbaserade förpackningar för livsmedel och industrier. Med uppköpet av Converflex utökar företaget sin verksamhet ytterligare inom förpackningsindustrin. Det skriver Tingstad, som i slutet av 2022 också förvärvade förpackningsföretaget Optipack, i ett pressmeddelande.

Flexibla förpackningar

Converflex i Örnsköldsvik har 30 anställda och startade 1985. I fjol omsatte företaget cirka 120 miljoner kronor. De producerar i huvudsak flexotryckta förpackningar med papper som bas med inriktning på risomslag för pappersindustrin och flexibla förpackningar inom livsmedelsbranschen.

– Med en kapitalstark och investeringsvillig ägare är jag övertygad om att vi har de bästa förutsättningarna att fortsatt leverera produkter till de kunder som fortsatt önskar utveckla sina sortiment i den riktning som innebär minskad användning av plast i alla dess former, säger Lars Norén, vd på Converflex, i ett uttalande på företagets hemsida.

Fortsätter som vd

Övertagandet blev klart 2 januari och Lars Norén kommer att stanna kvar som vd i företaget.

Tingstad omsätter årligen ca 3,5 miljarder kronor och har 550 medarbetare. Tingstad är även moderbolag till Norbag AB och Jonsac AB, vilka tillverkar och säljer bärkassar, påsar och industrisäckar. Totalt omsätter företagsgruppen 3,7 miljarder kronor och sysselsätter 650 medarbetare.

Paul Jigberg, ägare och styrelseordförande i Tingstad Group:

– Tingstad Group vill också medverka till att kompetens och verksamheten finns kvar Västernorrland. Det är viktigt att ta tillvara den yrkesskicklighet som är så viktig för att kunna framtidssäkrade lösningar på de utmaningar våra kunder och marknaden har framför sig.

Läs vidare

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Internationell branschpressundersökning om kunskaperna kring PPWR

Den holländska tidningen VerpakkingsManagement vill identifiera informationsbehovet kring Packaging & Packaging Waste Regulation (PPWR). Packnews hjälper till.
Kort

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax