Tetra Pak bygger ny fabrik

PUBLICERAD: 15 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Tetra Pak startar ny produktionsfabrik i Thailand under år 2018.

Tetra Pak investerar i en ny fabrik i Thailand för tillverkning av förslutningar till vätskekartongförpackningar.

En ständigt ökande efterfrågan på på väldesignade och funktionella förslutningar på dryckesförpackningar ligger bakom investeringen på Tetra Paks redan befintliga fabriksområde i Rayong i sydöstra Thailand.
– Den nya produktionsanläggningen kommer att säkerställa snabbare leveranser av förslutningar till regionala kunder och erbjuda ett brett utbud av spännande förslutningslösningar, som motsvarar konsumenternas krav på funktion och bekvämlighet, säger Michael Zacka, regional chef för Tetra Pak i Sydostasien, Oceanien och södra Asien, i ett pressmeddelande.

Den nya fabriken ska medföra snabbare leveranser av förslutningar till regionala kunder.

Den nya anläggningen förväntas landa på 24 miljoner euro, närmare 227 miljoner svenska kronor. Fabriksproduktionen förväntas dra igång i början av år 2018 och kommer sysselsätta närmare 60 anställda. Fabriken kommer att tillföra extra kapacitet och blir ett tillskott i den lokala tillverkningen. Michael Zacka, regional chef för Tetra Pak i Sydostasien, Oceanien och södra Asien säger att den nya fabriken samt fabriken de tidigare fått klartecken för i Vietnam som ska stå klar 2019, visar på det förtroende Tetra Pak har inom regionen:
– Detta visar att vår förmåga att betjäna kunder i denna spännande del av världen växer sig starkare hela tiden”, säger Michael Zacka.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx