Tetra Pak bygger ny fabrik

PUBLICERAD: 15 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Tetra Pak startar ny produktionsfabrik i Thailand under år 2018.

Tetra Pak investerar i en ny fabrik i Thailand för tillverkning av förslutningar till vätskekartongförpackningar.

En ständigt ökande efterfrågan på på väldesignade och funktionella förslutningar på dryckesförpackningar ligger bakom investeringen på Tetra Paks redan befintliga fabriksområde i Rayong i sydöstra Thailand.
– Den nya produktionsanläggningen kommer att säkerställa snabbare leveranser av förslutningar till regionala kunder och erbjuda ett brett utbud av spännande förslutningslösningar, som motsvarar konsumenternas krav på funktion och bekvämlighet, säger Michael Zacka, regional chef för Tetra Pak i Sydostasien, Oceanien och södra Asien, i ett pressmeddelande.

Den nya fabriken ska medföra snabbare leveranser av förslutningar till regionala kunder.

Den nya anläggningen förväntas landa på 24 miljoner euro, närmare 227 miljoner svenska kronor. Fabriksproduktionen förväntas dra igång i början av år 2018 och kommer sysselsätta närmare 60 anställda. Fabriken kommer att tillföra extra kapacitet och blir ett tillskott i den lokala tillverkningen. Michael Zacka, regional chef för Tetra Pak i Sydostasien, Oceanien och södra Asien säger att den nya fabriken samt fabriken de tidigare fått klartecken för i Vietnam som ska stå klar 2019, visar på det förtroende Tetra Pak har inom regionen:
– Detta visar att vår förmåga att betjäna kunder i denna spännande del av världen växer sig starkare hela tiden”, säger Michael Zacka.

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620