Tar tuben vidare in i läkemedelsbranschen

PUBLICERAD: 19 november 2019
UPPDATERAD: 24 januari

I Åstorp producerar Emballator formsprutade tuber avsedda för medicinskt bruk. Nu smids planer på att tillverka en mindre tub anpassad för barn.

Kalles Kaviar-tuben i aluminium och extruderade plasttuber för Findus räkning är några av Emballator Tectubes mest kända tuber. Men företaget producerar även formsprutade tuber till läkemedelsindustrin i Europa.

Alternativ till stolpiller

Ariane Duthoit som arbetar med försäljning, berättar att de har en ny produkt på gång som har efterfrågats av kunderna.

-Vi har en produkt vi kallar för longneck-tub som är ett alternativ till stolpiller för medicinska applikationer. Det vi nu vill göra är att tillverka en mindre version som ska vara anpassad att använda på små barn, säger hon i ett pressmeddelande.

-Skillnaden mellan de för vuxna och de för barn är egentligen storleken. De ska innehålla 3 milliliter istället för 5 milliliter och ha en mindre hals.

Hoppas på barnanpassade produkter

Beslutet att utveckla en tub för barn har legat på is fram till oktober tidigare i år och företaget förklarar det med att det är en utdragen process att producera produkter för medicinskt bruk. Företaget hoppas nu att deras kunder i större utsträckning kan våga sig in på marknaden för barnanpassade produkter i samband med den nya, mindre tuben.

– Till slut kände vi att vi måste ta tag i det och våga investera. Eftersom vi har fått förfrågan från befintliga kunder så tror vi extra mycket på den här satsningen.

Design och komponenter ska sättas

För närvarande är företaget i kontakt med verktygsmakare för att få tubens utseende och tekniska komponenter på plats, innan det blir dags för tillverkningen att dra igång.

 

Läs vidare

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning

Ett mer hållbart designkoncept från Electrolux

Electrolux Groups in-house designteam har tillsammans med BVD tagit fram en ny förpackningsdesign som ska väcka känslor via en brun kartongförpackning.
Electroluxx

ICA Medis går sin egen väg

För att sticka ut bland hundratals affärer kring Medborgarplatsen anlitade ICA Medis byrån Hummingbirds – som i sin tur använde butikens byggnad som inspiration till skapandet av ett modulärt system.
Samlingsbild_1-kopierax

Mackmyras storsäljare nu i PET-flaska

Mackmyra Svensk Whisky tar ett stort steg mot en mer hållbar framtid genom att låta sin storsäljare Mack by Mackmyra transformeras till en PET-flaska. Det säger man i ett pressmeddelande. 
Mackmyrax

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning