Tar tuben vidare in i läkemedelsbranschen

PUBLICERAD: 19 november 2019
UPPDATERAD: 24 januari

I Åstorp producerar Emballator formsprutade tuber avsedda för medicinskt bruk. Nu smids planer på att tillverka en mindre tub anpassad för barn.

Kalles Kaviar-tuben i aluminium och extruderade plasttuber för Findus räkning är några av Emballator Tectubes mest kända tuber. Men företaget producerar även formsprutade tuber till läkemedelsindustrin i Europa.

Alternativ till stolpiller

Ariane Duthoit som arbetar med försäljning, berättar att de har en ny produkt på gång som har efterfrågats av kunderna.

-Vi har en produkt vi kallar för longneck-tub som är ett alternativ till stolpiller för medicinska applikationer. Det vi nu vill göra är att tillverka en mindre version som ska vara anpassad att använda på små barn, säger hon i ett pressmeddelande.

-Skillnaden mellan de för vuxna och de för barn är egentligen storleken. De ska innehålla 3 milliliter istället för 5 milliliter och ha en mindre hals.

Hoppas på barnanpassade produkter

Beslutet att utveckla en tub för barn har legat på is fram till oktober tidigare i år och företaget förklarar det med att det är en utdragen process att producera produkter för medicinskt bruk. Företaget hoppas nu att deras kunder i större utsträckning kan våga sig in på marknaden för barnanpassade produkter i samband med den nya, mindre tuben.

– Till slut kände vi att vi måste ta tag i det och våga investera. Eftersom vi har fått förfrågan från befintliga kunder så tror vi extra mycket på den här satsningen.

Design och komponenter ska sättas

För närvarande är företaget i kontakt med verktygsmakare för att få tubens utseende och tekniska komponenter på plats, innan det blir dags för tillverkningen att dra igång.

 

Läs vidare

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}

Fläskar på med färg, typografi och illustrationer för vegansk bacon

Det franska start-up företaget La Vie strävar efter att erbjuda den bästa växtbaserade baconen på marknaden. Med hjälp av typografi, färg och illustrationer har byrån Everland mejslat fram en identitet.
LaVie_case_overviewx

Sju designråd som kan öka plaståtervinningen

Det pratas mycket om behovet av ökad återvinning av plastprodukter, till exempel förpackningar, och om svårigheterna med det. Ett sätt att underlätta är att återvinningen är att designa rätt. IVL Svenska Miljöinstitutet listar nu sju åtgärder som kan sättas in i designstadiet.
amelie-mourichon-wusOJ-2uY6w-unsplashx

Martin Schmetzer – från graffiti till lettering

Vår systersite Cap&Design har träffat Martin Schmetzer, en grafiker som älskar att designa förpackningar och etiketter.
top-1x

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432