Svenskt robotbolag går samman med tyska kollegor

PUBLICERAD: 26 maj 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Wemo Headquater_3200x1800

Den 25 maj 2015 annonserades ett sammangående mellan Wemo Automation AB och Hahn Automation Components GmbH som båda tillverkar linjärrobotar samt automationsapplikationer inom plastindustrin.

Både Wemo och Hahn utvecklar och tillverkar linjärrobotar, gripdonssystem, transportband och säkerhetssystem och bildar genom denna sammanslagning Wemo Automation Group.

Medan Hahn har ett produktområde med tyngdpunkt inom bilindustrin samt teknisk formsprutning, har Wemo stark kompetens inom teknisk formsprutning, elektroindustrin samt förpackningsindustrin.

Genom sammangåendet kommer man att samordna och kunna utöka sina aktiviteter både på den tyska marknaden samt som global leverantör inom robotautomation.

Utveckling och tillverkning koncentreras till Wemo i Sverige, medan verksamheten i Tyskland utökas med ett tekniskt applikationscenter för den tyska och centraleuropeiska marknaden. Med en hög teknisk kompetens inom automation blir denna support och service ett mervärde för ökad produktivitet och effektivitet hos kunden.

Inom kort kommer modellprogrammet inom robotteknik att baseras på samma plattform avseende hård och mjukvara. Redan i höst kommer ett flertal nya produkter att lanseras inom robotautomation. Även en fokusering inom systemleveranser av kompletta produktionsceller integrerat med maskiner blir en ytterligare inriktning för gruppen.

Wemo Automation AB startades 1987 och finns idag i en toppmodern fabrik utmed E4:an i Värnamo. Företaget har idag ett globalt täckande nätverk inom försäljning och service av sina produkter och tjänster.

Hahn Automation GmbH grundades 1992 i Reinböllen i Tyskland. Kärnverksamheten ligger i utveckling och tillverkning av automation inom montering och provningsutrustningar främst inom bilindustrin. Hahn utökade 2007 sin verksamhet inom produktområdet linjärrobotar för plastindustrin genom förvärv av dåvarande robottillverkaren Remak i Tyskland samt Geiger Handling i Schweiz. Genom detta har man byggt upp kompetens inom systemleveranser för plastindustrin.

Denna verksamhet sammanvävs nu med Wemo Automation i Sverige genom att man bildar ett affärsområde för plastindustrin inom Hahn Automation Group.

Det nya affärsområdet Wemo Automation Group med tillverkning i Sverige, Tyskland samt Indien har nu 90 medarbetare och tillverkar mer än 400 robotar per år och förväntar en årsomsättning på 200 MSEK.

Wemo Hahn_1505 Fr.v. Frank Konrad (Hahn), Bengt Ståhl (Wemo), Thomas Hähn (Hahn),
Sven Ståhl (Wemo), Marco Unverzagt (Hahn), Olof Ståhl (Wemo).

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx