Surdegsbröd till singelhushåll

PUBLICERAD: 23 oktober 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Pågens low

Pågen Surdegstoast med svartpeppar och salt och Pågen Vallmotoast med havssalt, två helt nya rostbröd i mindre förpackning kommer nu ut i butikerna. Bröden är perfekta för små hushåll men också för den som är sugen på oväntade smaker.

Sverige är ett av världens singeltätaste land med 2,3 miljoner singelhushåll och trots att våra hushåll blivit mindre kan det vara en utmaning att köpa lagom mycket bröd när man bor själv eller inte äter bröd varje dag, med bröd som slängs i onödan som följd. Nu lanserar Pågen därför två nya bröd, Pågen Surdegstoast och Pågen Vallmotoast, i små förpackningar för de mindre hushållen eller för de som letar efter ett riktigt gott rostbröd med såväl klassiska som nya spännande smakkombinationer.

Pågen Surdegstoast får sin smakprofil av god surdeg, något som kommer fram ännu tydligare vid rostning. Dessutom är bröden strösslade med svartpeppar och salt, som ger en annorlunda toastupplevelse. Pågen Vallmotoast bakas på vete och strösslas med blå vallmofrö, vilket ger den en nötig ton. Smaksatt med havssalt är det ett klassiskt rostbröd i mindre förpackning, men med mycket smak.

–  Många har önskat ett mindre bröd, vilket inte är så konstigt när en majoritet av Sveriges befolkning består av fåpersonshushåll. Vi har också märkt av att man gärna vill ha lite lyxigare bröd med mycket smak vilket man kommer att få med våra nya toastbröd.

Vi hoppas också att vi med de nya bröden kan göra det lättare att hitta ett bröd i lagom storlek för alla och med en mindre förpackning är det också lättare att hinna äta upp och slippa slänga gammalt överblivet bröd, något som både vi och naturen mår bra av, säger Sara Ahlström, marknadschef Pågen.

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a