Surdegsbröd till singelhushåll

PUBLICERAD: 23 oktober 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Pågens low

Pågen Surdegstoast med svartpeppar och salt och Pågen Vallmotoast med havssalt, två helt nya rostbröd i mindre förpackning kommer nu ut i butikerna. Bröden är perfekta för små hushåll men också för den som är sugen på oväntade smaker.

Sverige är ett av världens singeltätaste land med 2,3 miljoner singelhushåll och trots att våra hushåll blivit mindre kan det vara en utmaning att köpa lagom mycket bröd när man bor själv eller inte äter bröd varje dag, med bröd som slängs i onödan som följd. Nu lanserar Pågen därför två nya bröd, Pågen Surdegstoast och Pågen Vallmotoast, i små förpackningar för de mindre hushållen eller för de som letar efter ett riktigt gott rostbröd med såväl klassiska som nya spännande smakkombinationer.

Pågen Surdegstoast får sin smakprofil av god surdeg, något som kommer fram ännu tydligare vid rostning. Dessutom är bröden strösslade med svartpeppar och salt, som ger en annorlunda toastupplevelse. Pågen Vallmotoast bakas på vete och strösslas med blå vallmofrö, vilket ger den en nötig ton. Smaksatt med havssalt är det ett klassiskt rostbröd i mindre förpackning, men med mycket smak.

–  Många har önskat ett mindre bröd, vilket inte är så konstigt när en majoritet av Sveriges befolkning består av fåpersonshushåll. Vi har också märkt av att man gärna vill ha lite lyxigare bröd med mycket smak vilket man kommer att få med våra nya toastbröd.

Vi hoppas också att vi med de nya bröden kan göra det lättare att hitta ett bröd i lagom storlek för alla och med en mindre förpackning är det också lättare att hinna äta upp och slippa slänga gammalt överblivet bröd, något som både vi och naturen mår bra av, säger Sara Ahlström, marknadschef Pågen.

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x