Surdegsbröd till singelhushåll

PUBLICERAD: 23 oktober 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Pågens low

Pågen Surdegstoast med svartpeppar och salt och Pågen Vallmotoast med havssalt, två helt nya rostbröd i mindre förpackning kommer nu ut i butikerna. Bröden är perfekta för små hushåll men också för den som är sugen på oväntade smaker.

Sverige är ett av världens singeltätaste land med 2,3 miljoner singelhushåll och trots att våra hushåll blivit mindre kan det vara en utmaning att köpa lagom mycket bröd när man bor själv eller inte äter bröd varje dag, med bröd som slängs i onödan som följd. Nu lanserar Pågen därför två nya bröd, Pågen Surdegstoast och Pågen Vallmotoast, i små förpackningar för de mindre hushållen eller för de som letar efter ett riktigt gott rostbröd med såväl klassiska som nya spännande smakkombinationer.

Pågen Surdegstoast får sin smakprofil av god surdeg, något som kommer fram ännu tydligare vid rostning. Dessutom är bröden strösslade med svartpeppar och salt, som ger en annorlunda toastupplevelse. Pågen Vallmotoast bakas på vete och strösslas med blå vallmofrö, vilket ger den en nötig ton. Smaksatt med havssalt är det ett klassiskt rostbröd i mindre förpackning, men med mycket smak.

–  Många har önskat ett mindre bröd, vilket inte är så konstigt när en majoritet av Sveriges befolkning består av fåpersonshushåll. Vi har också märkt av att man gärna vill ha lite lyxigare bröd med mycket smak vilket man kommer att få med våra nya toastbröd.

Vi hoppas också att vi med de nya bröden kan göra det lättare att hitta ett bröd i lagom storlek för alla och med en mindre förpackning är det också lättare att hinna äta upp och slippa slänga gammalt överblivet bröd, något som både vi och naturen mår bra av, säger Sara Ahlström, marknadschef Pågen.

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx