Studentprojekt blev produkt i butik

PUBLICERAD: 24 augusti 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Broby Nestlé
Studenterna på yrkeshögskoleutbildning Förpackningsdesigner på Brobygrafiska fick hösten 2015 en brief från Nestlé att ge designförslag till förpackningen av den nya produkten God Morgon Fiberdryck. Resultatet av projektet blev så lyckat att Nestlé valde att gå vidare med ett av förslagen och nu finns förpackningen på butikshyllan. Designförslaget togs fram av Lisa Pedersen, Katarina Häll, Linnea Djurberg och Sara Knipström.

– Vi upplevde att studenterna hade höll en hög nivå i gruppernas presentationer. De hade insikt i vad konsumenterna föredrar och också i sina tankar om optimering av logistiken. Det har varit ett professionellt samspel och vi vill gärna jobba med Broby igen. Vi har fått en fin återkoppling från Nestlé centralt och nu väntar vi spänt på gensvaret från konsumenterna, kommenterar Signe Lilledal – Nordic Brand Manager, Nestlé

– För att de studerande ska komma nära verkligheten försöker vi i så stor utsträckning som möjligt att göra samarbetsprojekt med varumärkesägare och företag i branschen. Brobygrafiska får genom dessa samarbeten en nära kontakt med branschen och kan därmed hålla rätt riktning och nivå på utbildningen, säger Mats Olsson, lärare förpackningsdesign, Brobygrafiska

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Nu är det dags att sända in bidrag till Packnorth Award 2023

Nu är sajten för Packnorth Award 2023 öppnad. Missa inte tillfället att låt den professionella juryn bedöma era förpackningar.
IMG_4271

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex