Stötdämpningsmaterial av papper

PUBLICERAD: 30 juni 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Stötdämpningsmaterialet Cushion Paper från Grifal lanseras.

Grifal lanserar Cushion Paper – ett komplement till andra plastbaserade stötdämpnings- och utfyllnadsmaterial i transportförpackningar.

Sten Fransson på SBD Fransson är agent i Norden och Baltikum för Grifal och deras produktlansering – Cushion Paper. Han säger att det är ett FSC-certifierat papper som tillverkas av återvunnet papper.

– Papperet håller den ”spänst” som behövs för att fylla ut, fixera och skydda förpackade produkter från leverantör till kund.

Produkten betraktas som ett komplement till plastbaserade stötdämpnings- och utfyllnadsmaterial i transportförpackningar, exempelvis bubbelfolie eller frigolit. Sten Fransson säger att pappersprodukten är lätt att använda, miljövänlig och det kräver heller ingen maskinutrustning.

– Cushion Paper levereras på rulle eller i ark för enkel hantering. Det finns tre typer av papper för att tillgodose ett brett förpackningsbehov.

Tillverkaren av produkten är det italienska företaget Grifal. Företaget grundades 1969 och arbetar i huvudsak med lösningsorienterade material och miljövänliga material för förpackningsindustrin. Grifal har 20 patent i USA och EU.

Läs vidare

Avantium och Plastipak i samarbetsavtal om polyetenfuranoat (PEF)

Polyetenfuranoat (PEF) är ett material som varit omtalat i ett antal år. Ett spännande biomaterial med egenskaper som överträffar PET både när det gäller barriär och styrka. För några år sedan var kemijätten BASF en del av utvecklingen av materialet tillsammans med nederländska Avantium, men samarbetet upphörde och utvecklingen försenades. Nu är materialet på väg ut på marknaden.
pef-bottle-toppx

Paboco lanserar nu världens första marknadsfärdiga pappersflaska

Paboco och Blue Ocean Closures har samarbetat för att skapa branschens första marknadsfärdiga pappersflaska och fiberbaserade lockkombination. Den är nu tillgänglig på marknaden och förväntas nå konsumenterna i början av 2025. I dag, den 8 oktober visas den för första gången för marknaden. Det sker på läkemedelsmässan CPHI i Milano.
Main Imagex

GAIA Biomaterials levererar material till miljontals sugrör i USA

I dagarna påbörjar det amerikanska företaget Evanesce produktionen av de första 7,5 miljoner sugrören av det svenska materialet Biodolomer. En krita-baserad plastersättnining som tillverkas av Gaia Biomaterials i Helsingborg.
Irish Coffee

Nestlé kan trolla fram en gaffel av vetemjöl och salt

Vi är nog många som i barndomen kladdade med trolldeg, eller så gjorde våra barn det. Nu har Nestlé nästan plockat upp det kladdet när man lanserat en gaffel i begränsad upplaga. Vetemjöl och salt ingår i vilket fall, sen behövs bara lite vatten och olja så är trolldegen klar.
gaffel bio

Senaste nytt

Flygande start för Epsons etikettsatsning

Epson har tillverkat etikettpressar i över ett decennium, men i Norden har företagets fokus varit mer på traditionellt tryck. Tills nu. För ungefär ett år sedan gjordes en etikettsatsning även här i norr.
Epson 1

Tillbaka på Scanpack efter förvärvet förra mässan

Inför förra Scanpack-mässan 2022 kom nyheten att NI Solutions förvärvat Uniprint. Det betydde ett tillskott av mindre etikett- och specialskrivare. I år var de tillbaka för att visa produkter inom detta segment, men även inom bland annat efterbehandling.
NI Solutions

Intresset för 3D-print börjar vakna i förpackningsindustrin

Krones användning av 3D-printing har fått spridning i förpackningsbranschen. Det märkte återförsäljaren 3DVerkstan av som ställde ut på Scanpack tillsammans med leverantören Ultimaker.
3DV 1

STOK Emballage köper delar av BEWI

En större affär i den nordiska förpackningsbranschen tillkännagavs under Scanpack. Det är det danska företaget STOK Emballage som köper förpackningsverksamheten i norska BEWI.
BEWIx