Stötdämpningsmaterial av papper

PUBLICERAD: 30 juni 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Stötdämpningsmaterialet Cushion Paper från Grifal lanseras.

Grifal lanserar Cushion Paper – ett komplement till andra plastbaserade stötdämpnings- och utfyllnadsmaterial i transportförpackningar.

Sten Fransson på SBD Fransson är agent i Norden och Baltikum för Grifal och deras produktlansering – Cushion Paper. Han säger att det är ett FSC-certifierat papper som tillverkas av återvunnet papper.

– Papperet håller den ”spänst” som behövs för att fylla ut, fixera och skydda förpackade produkter från leverantör till kund.

Produkten betraktas som ett komplement till plastbaserade stötdämpnings- och utfyllnadsmaterial i transportförpackningar, exempelvis bubbelfolie eller frigolit. Sten Fransson säger att pappersprodukten är lätt att använda, miljövänlig och det kräver heller ingen maskinutrustning.

– Cushion Paper levereras på rulle eller i ark för enkel hantering. Det finns tre typer av papper för att tillgodose ett brett förpackningsbehov.

Tillverkaren av produkten är det italienska företaget Grifal. Företaget grundades 1969 och arbetar i huvudsak med lösningsorienterade material och miljövänliga material för förpackningsindustrin. Grifal har 20 patent i USA och EU.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x