Stort intresse för Ikeas etikettutmaning

PUBLICERAD: 1 mars 2018
UPPDATERAD: 24 januari

IKEAs utmaning ”Open Innovation Challenges” har efter mer än halva tiden redan genererat en hel del intressanta idéer om smarta etiketter.

– Det har varit ett stort intresse, säger IKEAs Johan Edvardsson till Pack Sweden.

I december förra året utmanade IKEA olika företag och innovatörer att dela med sig av sina bästa idéer och förslag gällande elektroniska etiketter. Något som Pack Sweden tidigare berättat om. Enligt möbeljätten har utmaningen hittills genererat en hel del intressanta förslag.

– Det har varit ett stort intresse och vi är tacksamma för den fantastiska respons vi har fått. Så här långt är det väldigt blandade nationaliteter som har skickat in bidrag, men bland dessa finns även svenska och nordiska bidrag, säger Johan Edvardsson, strategic dynamic marking program manager för Ikea i Sverige. 

Utmaningen avslutas den 31 mars och följs av att förslagen analyseras tekniskt av en extern partner. Därefter påbörjas en intern urvalsprocess där IKEA väljer ut de lösningar som kommer tas vidare till nästa steg. Vad som sker sedan kommer att bestämmas utifrån bidragets inviduella förutsättningar.

– De är intressanta av olika anledningar, men ett bra skäl är när bidraget kombinerar en än bättre kundupplevelse med smartare sätt att jobba. Utmaningen är öppen till 31 mars, så än finns möjligheten att vara med, säger Johan Edvardsson.

Läs vidare

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x