Stort intresse för Ikeas etikettutmaning

PUBLICERAD: 1 mars 2018
UPPDATERAD: 24 januari

IKEAs utmaning ”Open Innovation Challenges” har efter mer än halva tiden redan genererat en hel del intressanta idéer om smarta etiketter.

– Det har varit ett stort intresse, säger IKEAs Johan Edvardsson till Pack Sweden.

I december förra året utmanade IKEA olika företag och innovatörer att dela med sig av sina bästa idéer och förslag gällande elektroniska etiketter. Något som Pack Sweden tidigare berättat om. Enligt möbeljätten har utmaningen hittills genererat en hel del intressanta förslag.

– Det har varit ett stort intresse och vi är tacksamma för den fantastiska respons vi har fått. Så här långt är det väldigt blandade nationaliteter som har skickat in bidrag, men bland dessa finns även svenska och nordiska bidrag, säger Johan Edvardsson, strategic dynamic marking program manager för Ikea i Sverige. 

Utmaningen avslutas den 31 mars och följs av att förslagen analyseras tekniskt av en extern partner. Därefter påbörjas en intern urvalsprocess där IKEA väljer ut de lösningar som kommer tas vidare till nästa steg. Vad som sker sedan kommer att bestämmas utifrån bidragets inviduella förutsättningar.

– De är intressanta av olika anledningar, men ett bra skäl är när bidraget kombinerar en än bättre kundupplevelse med smartare sätt att jobba. Utmaningen är öppen till 31 mars, så än finns möjligheten att vara med, säger Johan Edvardsson.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x