Stort intresse för examensutställning

PUBLICERAD: 6 maj 2015
UPPDATERAD: 31 januari

Broby Utställning 500

Över 300 besökare kom till Karlstad CCC den 29 april då 76 avgångssstuderande från Broby Grafiska visade sina examensprojekt i förpackningsdesign, grafisk formgivning och visuell grafisk kommunikation.

Ett tjugotal studerande har redan fått jobb både i Sverige och Norge. De andra är i full gång med ansökningar. Möjligheter till anställning efter en yrkeshögskoleutbildning på Brobygrafiska är mycket goda.

– Brobygrafiska utmärker sig genom att ha studenter med ett stort tekniskt kunnande vid sidan av kreativitet och förståelse för helhet. Detta är kvaliteter som är avgörande för att de studerande ska vara anställningsbara i en bransch med högt tempo och snabb teknisk utveckling, sade Åsa Klarén, Art director, Ord&Bild Reklambyrå, Karlstad.

– Jag tycker att upplägget på Brobygrafiska har varit optimalt. I skolan så har jag fått en bra grund att stå på som jag sedan har kunnat utveckla och anpassa efter mina egna intressen. Vi har haft ca 6 månaders praktik under utbildningen och det är på en av mina praktikplatser jag nu blivit anställd, berättade Sebastian Edman, studerande Visuell grafisk kommunikatör som fått jobb på Eurovator i Karlstad.

– Jag har gått förpackningsdesign 2013-2015 på Brobygrafiska, en intressant och lärorik utbildning där jag har lärt mig mycket om förpackningsvärlden, hur idéer och design ska fungera ihop med prepress, konstruktion och funktion. En del av utbildningen består av praktik, jag fick praktik i Norge och jobbade där med konstruktion och utökade min kunskap om nya material och trycktekniker. Tack vare den förberedelsen man fick i skolan har jag fått börja jobba där direkt efter examen, berättade Jasper van Wolferen, studerande Förpackningsdesigner som fått jobb på Punkt1 AS i Larvik Norge.

– En av de viktigaste delarna i utbildningen är att få en bra praktikplats, att få komma ut i arbetslivet och få förståelse för branschen. Jag fick praktikplats där jag ville vara tack vare all kunskap som jag fått på skolan. Det i sin tur har gjort att jag utvecklats både personligt och yrkesmässigt. Under min utbildning har jag vågat mig på större utmaningar och testat mina egna gränser, sade Julia Lissel, studerande Grafisk formgivare/tekniker som fått jobb på The World Loves i Stockholm.

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}