Största mässan för underleverantörer

PUBLICERAD: 14 november 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Elmia Subcontractor - low

 Peter Scott, Elmia och Ralf Christoffers, Brandenburg

Den 30:e underleverantörsmässan Elmia Subcontractor blev den största någonsin med 1178 utställare. Syftet med mässan är att skapa kontakter mellan verkstadsindustrin och dess underleverantörer. Erfarenheterna från tidigare år säger att initiativ till affärer för 18 miljarder kan förväntas även denna gång.

Sedan några år tillbaka utser mässledningen ett partnerland. I år var det den tyska delstaten Brandenburg inklusive Berlin som fick äran.

– Vår region har mängder med underleverantörer som söker nya kontakter, särskilt inom fordonsindustrin, sade Ralf Christoffers, som är Brandenburgs ekonomiminister.

– Sverige är ett land med en imponerande innovationskraft och ekonomisk aktivitet och vi har många beröringspunkter. Därför är det en stor ära för oss att vara officiell partner till en internationell fackmässa för första gången.

– Jag önskar alla en framgångsrik mässa, avslutade Ralf Christoffers, varefter han och Peter Scott knöt samman de symboliska banden som visade på samarbetet

Läs vidare

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Dags för PacTec i Helsingfors denna vecka

Den 13 mars öppnar mässan PacTec på Messekeskus, det vill säga Mässcentrum, i Helsingfors. PacTec har sällskap av mässorna FoodTec och PlastExpo Nordic samt även Sign, Print & Promotion som vänder sig till den grafiska industrin.
messukeskus-kylla-vastuullisia-tapahtumia-1

Scanpack firar 60 år med extra allt

Nästa år är Scanpack-år, men det är inte vilket Scanpack-år som helst. Mässan fyller 60 år.
Monika Ölund och Anna Lena Friberg, Scanpackx

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax