Största mässan för underleverantörer

PUBLICERAD: 14 november 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Elmia Subcontractor - low

 Peter Scott, Elmia och Ralf Christoffers, Brandenburg

Den 30:e underleverantörsmässan Elmia Subcontractor blev den största någonsin med 1178 utställare. Syftet med mässan är att skapa kontakter mellan verkstadsindustrin och dess underleverantörer. Erfarenheterna från tidigare år säger att initiativ till affärer för 18 miljarder kan förväntas även denna gång.

Sedan några år tillbaka utser mässledningen ett partnerland. I år var det den tyska delstaten Brandenburg inklusive Berlin som fick äran.

– Vår region har mängder med underleverantörer som söker nya kontakter, särskilt inom fordonsindustrin, sade Ralf Christoffers, som är Brandenburgs ekonomiminister.

– Sverige är ett land med en imponerande innovationskraft och ekonomisk aktivitet och vi har många beröringspunkter. Därför är det en stor ära för oss att vara officiell partner till en internationell fackmässa för första gången.

– Jag önskar alla en framgångsrik mässa, avslutade Ralf Christoffers, varefter han och Peter Scott knöt samman de symboliska banden som visade på samarbetet

Läs vidare

Dags för PacTec i Helsingfors denna vecka

Den 13 mars öppnar mässan PacTec på Messekeskus, det vill säga Mässcentrum, i Helsingfors. PacTec har sällskap av mässorna FoodTec och PlastExpo Nordic samt även Sign, Print & Promotion som vänder sig till den grafiska industrin.
messukeskus-kylla-vastuullisia-tapahtumia-1

Scanpack firar 60 år med extra allt

Nästa år är Scanpack-år, men det är inte vilket Scanpack-år som helst. Mässan fyller 60 år.
Monika Ölund och Anna Lena Friberg, Scanpackx

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Scanpack i bilder

Packnorth var på plats och bevakade Scanpack, som arrangeras på Svenska mässan i Göteborg den 4-7 oktober. Här är en bildkavalkad från mässan som bjöd på innovativa material, maskiner, förpackningslösningar och mycket mer.
Scanpack

Senaste nytt

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Coca-Colas flaskor blir lättare och sparar 3 miljoner ton PET i Nordamerika

Coca-Cola Company har gjort om sina PET-flaskor på den nordamerikanska marknaden och minskar därmed materialförbrukning med 3 miljoner ton år 2025.
coke1

Så packar man ETT ägg effektivt

Så här i påsktider kan det vara äggstra aktuellt att visa en lösning på en smart äggförpackning. Den har utvecklats av Antalis Packaging i Storbritannien.
new-egg-box-and-packaging-awards-composition-900x600

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01