Största mässan för underleverantörer

PUBLICERAD: 14 november 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Elmia Subcontractor - low

 Peter Scott, Elmia och Ralf Christoffers, Brandenburg

Den 30:e underleverantörsmässan Elmia Subcontractor blev den största någonsin med 1178 utställare. Syftet med mässan är att skapa kontakter mellan verkstadsindustrin och dess underleverantörer. Erfarenheterna från tidigare år säger att initiativ till affärer för 18 miljarder kan förväntas även denna gång.

Sedan några år tillbaka utser mässledningen ett partnerland. I år var det den tyska delstaten Brandenburg inklusive Berlin som fick äran.

– Vår region har mängder med underleverantörer som söker nya kontakter, särskilt inom fordonsindustrin, sade Ralf Christoffers, som är Brandenburgs ekonomiminister.

– Sverige är ett land med en imponerande innovationskraft och ekonomisk aktivitet och vi har många beröringspunkter. Därför är det en stor ära för oss att vara officiell partner till en internationell fackmässa för första gången.

– Jag önskar alla en framgångsrik mässa, avslutade Ralf Christoffers, varefter han och Peter Scott knöt samman de symboliska banden som visade på samarbetet

Läs vidare

Scanpack i bilder

Packnorth var på plats och bevakade Scanpack, som arrangeras på Svenska mässan i Göteborg den 4-7 oktober. Här är en bildkavalkad från mässan som bjöd på innovativa material, maskiner, förpackningslösningar och mycket mer.
Scanpack

Snabba tryck på wellpapp

Konica Minolta vill visa sin bredd på Scanpack och har tagit med sig inkjetprintern PKG 675i – som kan trycka både på ark och förstansade material.
401F6C10-EA05-4606-B427-EA74F5F15708-scaled

Branschmässa bjuder in till förpackningsseminarier

Sign&Print Scandinavias tre mässdagar, 5–7 april, blir välfyllda med intressanta seminarier. I förpackningsspåret finns bland andra Skanem Sveriges vd Desirée Erlingsson som redogör för ett projekt där smarta förpackningar uppnås genom digitala vattenmärken. Oskar Lingqvist, global chef på McKinsey kommer att tala under rubriken ”Next Normal” i förpackningsindustrin.
Kollage-2022-2

Nu blir det grafisk mässa i april

Den grafiska mässan Sign&Print Scandinavia, som även bjuder på en hel del utställare inom förpackning, har fått nya datum – 5–7 april.
massbild

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620