Största förpackningskonferensen är här igen

PUBLICERAD: 23 maj 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Top Packaging Summit logo

Den 18 och 19 oktober är det åter dags för Top Packaging Summit by Packbridge, en av Europas största, om inte den största, förpackningskonferenser. Packbridge hoppas åter på att locka runt 300 deltagare, många av dem internationella. Top Packaging Summit by Packbridge hemsida har nu öppnats och det finns möjlighet att anmäla sig redan nu till ett early bird pris.

Årets Top Packaging Summit by Packbridge kommer att arrangeras på nya Quality View Hotel i Hyllie, Malmö.

– Vi satsar som vanligt på att bygga ett seminarieprogram med högkvalitativa föredragshållare och starten är mycket intressant. Vi lovar också ett annorlunda upplägg då vi anser att tiden är förbi att bara sitta och lyssna., säger Johan Mårtensson, vd på Packbridge.

– Vi har till exempel fått OK från både Tesco och Marks & Spencer, två av de riktigt stora köparna av förpackningar på global nivå, och vi har även Unilever och Ellen MacArthur Foundation på talarlistan. Moderator blir Susanna Bill, som är innovationsrådgivare, matälskare och mästerkock. Hon var till exempel med i Sveriges Mästerkock 2015.

Som vanligt kommer Top Packaging Summit by Packbridge att kompletteras med en utställning. Förra gången, 2014, var 45 utställare på plats och diskussionerna gick varma i pauserna.

I år får TPS en ny grafisk profil som tagits fram av Amore Brand Identity Studios. Den som är van vid den orangea färgen som följt Packbridge sedan starten, kommer att bli överraskad. Över huvud taget ser man över hela konceptet och en klar målsättning är att TPS ska vara en inspirationskälla för alla som deltar.

– Hemsidan är nu öppen, det är bara att gå in och titta och så klart att anmäla sig. Just nu finns ett early bird erbjudande där den som anmäler sig sparar en bra slant.

Läs vidare

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Framtidsspaning i förpackningsindustrin

Snabba förändringar och trender, innovationer och ny EU-lagstiftning är pådrivande i förpackningsindustrin. Det framkom på konferensen ”Shaping the Future with Packaging” som arrangerades i Bryssel 9–10 mars.
IMG_6525x

EU tar Frankrike i örat för deras märkningsregler

EU Kommissionen tar nu Frankrike i örat och kräver skärpning. Krav på nationell märkning som förhindrar fri handel är inte OK.
EU Fracebild

Svamp förvandlar trä till filmmaterial

Svampar omvandlar trä till tunna filmer som kan användas i förpackningar.
wood-film-utvald

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006