Stororder

PUBLICERAD: 17 mars 2015
UPPDATERAD: 24 januari

 

Stretch Ahlström2

AHLSTROM gav stororder till Stretch. Den nya ordern omfattade huvudsakligen produktions- och logistikshantering samt komplexa maskinlösningar som ingår i tillverkningsprocessen. Hela maskinlinjen mäter drygt hela 122 meter i fabriken. Linjen innehåller bland annat en robotcell-sträckfilmare med emballering av rondell i botten av rullen. Totalt ett 40 tal olika enheter finns i linjen. Det ingår också ett mycket sostifikerat informationsutbyte med Ahlstroms affärssystem.

– Stretch har med gott resultat tidigare utvecklat och levererat liknade produktionslösningar inom pappersindustrin. Att vi nu vinner ytterligare förtroende i detta projekt för ledande aktörer i branschen är ett bra bevis på vår unika kompetens och vårt engagemang till att utveckla tekniska och skräddarsydda lösningar som uppfyller kundens krav och behov, säger Jan Hellström, VD på Stretch m/t svenska AB.

– Investeringarna genomförs för att möta framtida behov för planerade kapacitetsökningar och produktionsoptimeringar, informerar Urban Winberg /VD för Ahlström i Ställdalen.

– Tillsammans med Stretch har vår projekt och produktionsavdelning under en längre tid tillsammans arbetet fram denna komplexa och mycket teknologiska linje som motsvarar våra kunders höga krav. Anläggningen har under tio veckor installerats och drift satts.

– Vi på Ahlstrom har nu tagit över linjen och känner att vi nu har en linje som är modern och kan svara upp mot de höga hygien krav våra kunder har.”

Stretch Ahlstrom

Läs vidare

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Debattinlägg: Reumatikerförbundet är besviket på förpackningsindustrin

Reumatikerförbundet tycker att förpackningsindustrin borde tagit tillfället att hitta bättre lösningar i samband med att kraven på fastsatta förslutningar kommit. Det framgår av följande debattartikel.
man-641691_1920x

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

DS Smith går över till palltopp i wellpapp

Förpackningsföretaget skiftar från sträckfilm i plast till att använda wellpappark på toppen av sina leveranspallar.
Pall_DSsmith

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x