Stororder

PUBLICERAD: 17 mars 2015
UPPDATERAD: 24 januari

 

Stretch Ahlström2

AHLSTROM gav stororder till Stretch. Den nya ordern omfattade huvudsakligen produktions- och logistikshantering samt komplexa maskinlösningar som ingår i tillverkningsprocessen. Hela maskinlinjen mäter drygt hela 122 meter i fabriken. Linjen innehåller bland annat en robotcell-sträckfilmare med emballering av rondell i botten av rullen. Totalt ett 40 tal olika enheter finns i linjen. Det ingår också ett mycket sostifikerat informationsutbyte med Ahlstroms affärssystem.

– Stretch har med gott resultat tidigare utvecklat och levererat liknade produktionslösningar inom pappersindustrin. Att vi nu vinner ytterligare förtroende i detta projekt för ledande aktörer i branschen är ett bra bevis på vår unika kompetens och vårt engagemang till att utveckla tekniska och skräddarsydda lösningar som uppfyller kundens krav och behov, säger Jan Hellström, VD på Stretch m/t svenska AB.

– Investeringarna genomförs för att möta framtida behov för planerade kapacitetsökningar och produktionsoptimeringar, informerar Urban Winberg /VD för Ahlström i Ställdalen.

– Tillsammans med Stretch har vår projekt och produktionsavdelning under en längre tid tillsammans arbetet fram denna komplexa och mycket teknologiska linje som motsvarar våra kunders höga krav. Anläggningen har under tio veckor installerats och drift satts.

– Vi på Ahlstrom har nu tagit över linjen och känner att vi nu har en linje som är modern och kan svara upp mot de höga hygien krav våra kunder har.”

Stretch Ahlstrom

Läs vidare

Great Earth först på marknaden med fiberbaserad förslutning från BOC

Nu kommersialiseras Blue Ocean Closures intressanta skruvförslutningar baserade på fiber. Sverigebaserade Great Earth är första kund.
GEBOC-product1-1024x683-1000x1400x

Debattinlägg: Reumatikerförbundet är besviket på förpackningsindustrin

Reumatikerförbundet tycker att förpackningsindustrin borde tagit tillfället att hitta bättre lösningar i samband med att kraven på fastsatta förslutningar kommit. Det framgår av följande debattartikel.
man-641691_1920x

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

DS Smith går över till palltopp i wellpapp

Förpackningsföretaget skiftar från sträckfilm i plast till att använda wellpappark på toppen av sina leveranspallar.
Pall_DSsmith

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a