Stororder

PUBLICERAD: 17 mars 2015
UPPDATERAD: 24 januari

 

Stretch Ahlström2

AHLSTROM gav stororder till Stretch. Den nya ordern omfattade huvudsakligen produktions- och logistikshantering samt komplexa maskinlösningar som ingår i tillverkningsprocessen. Hela maskinlinjen mäter drygt hela 122 meter i fabriken. Linjen innehåller bland annat en robotcell-sträckfilmare med emballering av rondell i botten av rullen. Totalt ett 40 tal olika enheter finns i linjen. Det ingår också ett mycket sostifikerat informationsutbyte med Ahlstroms affärssystem.

– Stretch har med gott resultat tidigare utvecklat och levererat liknade produktionslösningar inom pappersindustrin. Att vi nu vinner ytterligare förtroende i detta projekt för ledande aktörer i branschen är ett bra bevis på vår unika kompetens och vårt engagemang till att utveckla tekniska och skräddarsydda lösningar som uppfyller kundens krav och behov, säger Jan Hellström, VD på Stretch m/t svenska AB.

– Investeringarna genomförs för att möta framtida behov för planerade kapacitetsökningar och produktionsoptimeringar, informerar Urban Winberg /VD för Ahlström i Ställdalen.

– Tillsammans med Stretch har vår projekt och produktionsavdelning under en längre tid tillsammans arbetet fram denna komplexa och mycket teknologiska linje som motsvarar våra kunders höga krav. Anläggningen har under tio veckor installerats och drift satts.

– Vi på Ahlstrom har nu tagit över linjen och känner att vi nu har en linje som är modern och kan svara upp mot de höga hygien krav våra kunder har.”

Stretch Ahlstrom

Läs vidare

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

DS Smith går över till palltopp i wellpapp

Förpackningsföretaget skiftar från sträckfilm i plast till att använda wellpappark på toppen av sina leveranspallar.
Pall_DSsmith

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Trioworld fortsätter förvärvsresan

Trioworld förvärvar ytterligare en brittisk aktör inom sträckfilm för lastsäkerhet.
Andreas-Malmberg2

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx