Storaffär i förpackningsbranschen

PUBLICERAD: 14 november 2013
UPPDATERAD: 24 januari

PerN.ashx

 Per Nyström

 Det tyska företaget Weidenhammer Packaging Group har förvärvat en väsentlig del av AR Packaging Group. AR Carton Lund och Flextrus ingår i affären och tyskarna övertar produktionsenheterna i Lund, Halmstad och i engelska Highbridge.

– Affären innebär att vi förvärvar rättigheterna till CekaCan vilket blir ett viktigt tillskott i vår verksamhet, säger i en pressrelease Ralf Weidenhammer, VD för företaget.

CekaCan används till mjölkpulver, kaffe kakao, och andra pulverprodukter och i och med affären kommer det tyska företaget att kunna stärka sin position på den globala marknaden och samtidigt få nya kunder och växa på nya marknader, vilket enligt Ralf Weidenhammer är av strategisk betydelse för företaget.

– Vi får en stark ägare som kompletterar vår egen profil. Det är inte en konkurrent som köper oss, säger Per Nyström, initiativtagare till att Flextrus bildades och ansvarig för den svenska företagsgruppen innehållande Flextrus och ÅR Carton Lund.

– Det som Weidenhammer nu köper är det barriärkunnande som finns inom Flextrus och ÅR Carton Lund, där bara Cekacan är en liten del av de möjligheter som vi har inom området.

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost