Storaffär i förpackningsbranschen

PUBLICERAD: 14 november 2013
UPPDATERAD: 24 januari

PerN.ashx

 Per Nyström

 Det tyska företaget Weidenhammer Packaging Group har förvärvat en väsentlig del av AR Packaging Group. AR Carton Lund och Flextrus ingår i affären och tyskarna övertar produktionsenheterna i Lund, Halmstad och i engelska Highbridge.

– Affären innebär att vi förvärvar rättigheterna till CekaCan vilket blir ett viktigt tillskott i vår verksamhet, säger i en pressrelease Ralf Weidenhammer, VD för företaget.

CekaCan används till mjölkpulver, kaffe kakao, och andra pulverprodukter och i och med affären kommer det tyska företaget att kunna stärka sin position på den globala marknaden och samtidigt få nya kunder och växa på nya marknader, vilket enligt Ralf Weidenhammer är av strategisk betydelse för företaget.

– Vi får en stark ägare som kompletterar vår egen profil. Det är inte en konkurrent som köper oss, säger Per Nyström, initiativtagare till att Flextrus bildades och ansvarig för den svenska företagsgruppen innehållande Flextrus och ÅR Carton Lund.

– Det som Weidenhammer nu köper är det barriärkunnande som finns inom Flextrus och ÅR Carton Lund, där bara Cekacan är en liten del av de möjligheter som vi har inom området.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x