Storaffär i förpackningsbranschen

PUBLICERAD: 14 november 2013
UPPDATERAD: 24 januari

PerN.ashx

 Per Nyström

 Det tyska företaget Weidenhammer Packaging Group har förvärvat en väsentlig del av AR Packaging Group. AR Carton Lund och Flextrus ingår i affären och tyskarna övertar produktionsenheterna i Lund, Halmstad och i engelska Highbridge.

– Affären innebär att vi förvärvar rättigheterna till CekaCan vilket blir ett viktigt tillskott i vår verksamhet, säger i en pressrelease Ralf Weidenhammer, VD för företaget.

CekaCan används till mjölkpulver, kaffe kakao, och andra pulverprodukter och i och med affären kommer det tyska företaget att kunna stärka sin position på den globala marknaden och samtidigt få nya kunder och växa på nya marknader, vilket enligt Ralf Weidenhammer är av strategisk betydelse för företaget.

– Vi får en stark ägare som kompletterar vår egen profil. Det är inte en konkurrent som köper oss, säger Per Nyström, initiativtagare till att Flextrus bildades och ansvarig för den svenska företagsgruppen innehållande Flextrus och ÅR Carton Lund.

– Det som Weidenhammer nu köper är det barriärkunnande som finns inom Flextrus och ÅR Carton Lund, där bara Cekacan är en liten del av de möjligheter som vi har inom området.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx