Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

PUBLICERAD: 20 mars 2023
UPPDATERAD: 20 mars
Delar av den nya styrelsen. Alla fanns inte på plats. Från vänster längst fram: Mikael Hedenquist, Magnus Hedenmark (ny ordförande), Klaus Meyer, Hans Friedsam (avgående ordförande), Mats Jeppsson, Pernilla Kulleborn och Peter Gummesson. Saknas gör Linda Zellner, Patrik Fogelström, Christoffer Carrick och Bo Wallteg.

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse. Magnus Hedenmark blev ny ordförande efter Hans Friedsam och i övrigt valdes en helt ny styrelse, frånsett två ledamöter.

Föreningen har under lång tid haft mer eller mindre samma styrelse, men nu tyckte valberedning och årsstämma att det var dags för förnyelse. Endast Bo Wallteg, grundare av föreningen och chefredaktör för Packnews, och Pernilla Kulleborn, VD på Kulleborn & Stenström, omvaldes – i övrigt består styrelsen nu av idel nya namn. Magnus Hedenmark, som till vardags är VD för företaget re:profit, valdes till ny ordförande i NBF.

Här är den nya styrelsen för Nordisk Bioplastförening:
Magnus Hedenmark, VD, re:profit, ordförande

Ordinarie ledamöter:
Mikael Hedenquist, professor, polymerteknologi, KTH
Peter Gummesson, CEO, A Good Choice AB
Klaus Meyer, Quality and Improvement Manager, SIB
Linda Zellner,Vice President Innovation, Perstorp AB
Mats Jeppsson, Innovation Manager, Emballator AB
Patrik Fogelström, VD, Biobag AB
Pernilla Kulleborn, VD, Kulleborn & Stenström

Suppleanter:
Christoffer Carrick, VD, Lignin AB
Bo Wallteg, chefredaktör Packnews

NBF:s årsmöte hölls hos företaget Visutech i Mölndal. Ett femtiotal personer från medlemsföretag och icke medlemmar fanns på plats och de kunde utöver själva årsmötet även lyssna till fyra intressanta föredrag och presentationer.
Erland Riis Lavsen från Duni berättade om hur man i företaget jobbar med att skapa en cirkulär verksamhet, Edward Hall från Bioextrakt presenterade nyheter om PHA-bioplastmaterialen, Mats Jeppsson från Emballator berättad om tester av biomaterial, som man utför både själv och i samarbete med andra företag, och Åke Rosén visade på alla möjligheter med företagets Gaia Biomaterials produkter och material.

 

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}