Stor box förbättrar äppelhanteringen

PUBLICERAD: 18 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Anders Johanesson och Christer Jakobsson på Schoeller Allibert vilar sig mot deras senaste produkt Maximus.

Maximus är Schoeller Alliberts senaste tunga lansering. En stor box konstruerad för att minska skadorna på äpplen vid transport.

Höjdpunkten i Schoeller Alliberts monter på Interpack var bland annat deras nya stora box ”Maximus” för äppelhantering.

– 1200 gånger 12000 millimeter stor med en speciell botten som gör att skador minimeras när äpplen fraktas, säger Anders Johanesson, försäljningschef för Schoeller Allibert i Norge och på Island.

H1-pallen och den stora boxen Maximus var framträdande i montern.

Schoeller Allibert som erbjuder pallar, backar och containrar till olika industrier breddar även sitt pallsortiment med en ny H1-pall, HD Polyeten. En pall tillverkad främst för livsmedelsindustrin för att enkelt kunna stapla lådor. Den är även perforerad så att livsmedelsprodukterna som läggs i lådorna på pallen kyls ner snabbare.

Euroclick, ett sortiment med EU-backar, lanserades häromåret med måtten 400 gånger 300 millimeter och 600 gånger 400. De innehar distanseringar vilket gör att de är påbyggningsbara för exakta höjder.

Schoeller Allibert har ett av världens största sortiment i materialhanteringsbranschen. Pooling är det största segmentet. De stora länderna är Tyskland , England Frankrike Spanien.

Sortimentet med olika typer av dryckesbackar visades också i montern. Bland annat en ölback med trälook.

– Det är en trend nu att man vill ha plast fast det ska se ut som trä. Det kommer ytterligare av den typen backar framöver när det gäller det sortimentet, utlovar Johannessen.

– Kartong är det vi ska försöka ta så mycket andelar från som möjligt. Men sen kan vi ju inte ersätta det helt när det bara skickas one way. Utan vi vill ju gärna ha en loop så man kan skicka det tur och retur.

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Evolabel siktar på ökning på den amerikanska marknaden

Den svenska tillverkaren av print-and-apply maskiner, Evolabel, visade sina lösningar på interpack. Evolabel är en stor leverantör av den här typen av märkningsutrustningar, men man jobbar lite i det tysta.
Magnx

Världens första intelligenta kodnings- och märkningssystem

Leibinger kallar sin nya IQ Jet för världens första intelligenta kodnings- och märkningssystem.
Maskinx

Fujifilms största förvandling på tjugofem år

Det var första gången någonsin som Fujifilm höll en presskonferens på Interpack i Düsseldorf. Man satsar nu på förpackningsindustrin.
Fuji 2x

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x