Stor box förbättrar äppelhanteringen

PUBLICERAD: 18 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Anders Johanesson och Christer Jakobsson på Schoeller Allibert vilar sig mot deras senaste produkt Maximus.

Maximus är Schoeller Alliberts senaste tunga lansering. En stor box konstruerad för att minska skadorna på äpplen vid transport.

Höjdpunkten i Schoeller Alliberts monter på Interpack var bland annat deras nya stora box ”Maximus” för äppelhantering.

– 1200 gånger 12000 millimeter stor med en speciell botten som gör att skador minimeras när äpplen fraktas, säger Anders Johanesson, försäljningschef för Schoeller Allibert i Norge och på Island.

H1-pallen och den stora boxen Maximus var framträdande i montern.

Schoeller Allibert som erbjuder pallar, backar och containrar till olika industrier breddar även sitt pallsortiment med en ny H1-pall, HD Polyeten. En pall tillverkad främst för livsmedelsindustrin för att enkelt kunna stapla lådor. Den är även perforerad så att livsmedelsprodukterna som läggs i lådorna på pallen kyls ner snabbare.

Euroclick, ett sortiment med EU-backar, lanserades häromåret med måtten 400 gånger 300 millimeter och 600 gånger 400. De innehar distanseringar vilket gör att de är påbyggningsbara för exakta höjder.

Schoeller Allibert har ett av världens största sortiment i materialhanteringsbranschen. Pooling är det största segmentet. De stora länderna är Tyskland , England Frankrike Spanien.

Sortimentet med olika typer av dryckesbackar visades också i montern. Bland annat en ölback med trälook.

– Det är en trend nu att man vill ha plast fast det ska se ut som trä. Det kommer ytterligare av den typen backar framöver när det gäller det sortimentet, utlovar Johannessen.

– Kartong är det vi ska försöka ta så mycket andelar från som möjligt. Men sen kan vi ju inte ersätta det helt när det bara skickas one way. Utan vi vill ju gärna ha en loop så man kan skicka det tur och retur.

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Evolabel siktar på ökning på den amerikanska marknaden

Den svenska tillverkaren av print-and-apply maskiner, Evolabel, visade sina lösningar på interpack. Evolabel är en stor leverantör av den här typen av märkningsutrustningar, men man jobbar lite i det tysta.
Magnx

Världens första intelligenta kodnings- och märkningssystem

Leibinger kallar sin nya IQ Jet för världens första intelligenta kodnings- och märkningssystem.
Maskinx

Fujifilms största förvandling på tjugofem år

Det var första gången någonsin som Fujifilm höll en presskonferens på Interpack i Düsseldorf. Man satsar nu på förpackningsindustrin.
Fuji 2x

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance