Startar nytt partnernätverk

PUBLICERAD: 18 februari 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Toshiba Tec Nordic startar ett nytt partnernätverk inom affärsområdet Etikettskrivare som en del av satsningen på den nordiska marknaden. Först ut att skriva avtal med Toshiba är Grafokett AB, ett Ängelholmsbaserat företag med export av etiketter och märkningslösningar till hela världen.

– Det känns fantastiskt kul att göra en nystart för Toshibas kraftfulla och heltäckande modeller av etikettskrivare. Med ett fåtal kunniga och kompletterande befintliga och nya Toshiba-partners, kommer vi genom egen distribution att supporta marknaden med totala Auto-ID-lösningar, säger Elisabet Ek, ansvarig för Toshibas försäljning av etikettskrivare och lösningar i Skandinavien.

Samarbetet mellan Toshiba och Grafokett kommer främst att innefatta försäljning av etiketter, färgband och etikettskrivare samt service i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Grafokett är specialister på etiketter och märkningslösningar. Under 20 år har företaget byggt upp en unik kompetens om olika etikettmaterial för att sälja rätt material och skrivare för varje applikation. Grafoketts huvudkontor finns i Ängelholm med lager och lokal försäljning från Stockholm.

Toshiba Tec ingår i Toshiba Corporation som etablerades 1875 och är ett av världens största företag med en mångfald av produkter, från vitvaror till avancerad industriell utrustning. Koncernen sysselsätter över 200 000 anställda och har 550 dotterbolag. 2013 omsatte Toshiba 450 miljarder SEK.

Toshiba Tec Nordic är ett helägt dotterbolag och erbjuder multifunktionsskrivare, etikettskrivare, lösningar för dokumenthantering samt support och service för den nordiska marknaden. Huvudkontoret ligger i Solna, Sverige, med filial i Finland och distributörer i Danmark och Norge. Toshiba Tec Nordic har ca 140 anställda. Den svenska verksamheten är miljö-, kvalitet- och arbetsmiljöcertifierad enligt ISO 14001, ISO 9001och OHSAS 18001.
Grafotek Elisabet Ek - 2015-01-27 – Det känns fantastiskt kul att göra en nystart för Toshibas kraftfulla
och heltäckande modeller av etikettskrivare, säger Elisabet Ek

 

 

Läs vidare

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Etikettföretag gör förvärv i Tyskland

Nordvalls Etikett förvärvar tyska familjeföretaget Kölle Etiketten. Sedan 2021 äger Nordvalls även engelska Watermill Press. Därmed etablerar de nu sin andra produktionsenhet utanför Sverige.
Patrik-Jenemark

Etiketter: ”Övergången från analogt till digitalt fortsätter”

Digital etikettproduktion har blivit det normala. Carsten Bamberg, affärsutvecklingschef på Konica Minolta ger sin syn på etikettåret 2023 som han menar präglas av en fortsatt stark trend mot ökat digitaltryck.
Carsten_Bamberg-1024x768-1

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front