Startar långsiktigt samarbete

PUBLICERAD: 17 mars 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Apak - Aditro
Förpacknings- och logistikföretagen aPak AB och Aditro Logistics AB meddelar att man ingått ett samarbetsavtal konstruerat för att stärka båda företagens kunderbjudanden.

Göteborgsbaserade aPak AB tillhandahåller förpacknings- och logistikprodukter och tjänster för ett brett spektrum av kunder, både i Sverige och utomlands. Aditro Logistics har tillhandahållit logistiktjänster till den nordiska marknaden i över fyrtio år. Aditro Logistics tittade på ett flertal stora företag för samarbete och aPak valdes av Aditro Logistics framför konkurrenterna.

Evelina Lindgren, VD för aPak, ser avtalet som en självklar matchning, där man kan dra nytta av båda företagens styrkor och ge en språngbräda till ytterligare kompetens och affärsmöjligheter som företagen inte kan uppnå på egen hand.

– Vi fungerar båda på samma sätt, strävar efter att kontinuerligt skapa mervärde för våra kunder genom att förbättra verksamheten och minska kostnaderna. Med vår kunskap om förpackningar och förpackningslösningar kommer vi att kunna hjälpa Aditro Logistics nå ännu lägre kostnader för sina kunder, inte minst genom att hitta innovativa lösningar på specifika utmaningar

– Aditro Logistics är en respekterad och viktig aktör på den skandinaviska logistikmarknaden”, säger Matthias Kettelhoit. VD för Aditro Logistics,

– Detta partnerskap med aPak passar väl in i vår verksamhet och hjälper oss att fortsätta växa med både nya och befintliga kunder. Eftersom aPak har sin egen wellpappfabrik kommer Aditro Logistics få tillgång till aPaks djupa kompetens och kunskap om detta och andra material. Det känns mycket bra att ingå i detta kontrakt och vi ser fram emot ett ömsesidigt givande samarbete.

– Aditro Logistics har specialiserat sig på effektiva avtalslogistiktjänster som täcker hela leveranskedjan – från lagerhållning och distribution till fullt integrerade logistiklösningar. Genom sitt oberoende av transportföretag kan Aditro Logistics alltid erbjuda bästa lösningen även i transportledet vilket bara är en av alla de synergier som kommer att gynna aPaks kunder, säger Evelina Lindgren.

– Med detta partnerskap kommer båda våra företag kunna erbjuda våra respektive kunder ett komplett utbud av produkter och tjänster, allt från förpackningsmaterial till tredjepartslogistik och innovativa logistiklösningar. Att verkligen kunna täcka hela leveranskedjan.

– Det känns fantastiskt att ha fått förtroendet att ingå i detta kontrakt och vi ser fram emot ett ömsesidigt givande samarbete, avslutar Evelina Lindgren.

Om aPak
APak är ett familjeägt förpacknings- och logistikföretag med huvudkontor strax utanför Göteborg samt kontor och lager i Eskilstuna. APak tillhandahåller brett utbud av förpackningslösningar och material som betjänar kunder i Europa, Nordamerika och Kina. Företagets kunder består främst av framgångsrika,
svenska industriföretag, aktiva både inom Sverige och på en global nivå.

Om Aditro Logistics
Aditro Logistics är den största transportoberoende tredjepartslogistikföretaget i Norden, med över 175.000 kvadratmeter i egna logistikcenters. Företaget erbjuder logistiktjänster till ledande företag inom detaljhandel, konsument, mode, elektronik, media, e-handel, postorder och Industriell logistik.

Läs vidare

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}