Stärkt samarbete mellan studenter och yrkesverksamma

PUBLICERAD: 11 augusti 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Tetra Pak och Lunds Universitet fördjupar samarbetet inom förpackningsproduktion.

Förpackningslogistik, livsmedelsteknik och förpackningsmaterial. Lunds universitet och förpackningsjätten Tetra Pak fördjupar sitt samarbete inom dessa ämnen de kommande fem åren. 

Ett femårigt avtal har ingåtts mellan Tetra Pak och Lunds Universitet. Det långsiktiga samarbetet ska ge ökad kompetens inom olika fokusområden och främja innovativa strategier för hållbara produkter, företag och samhälle. Målet är att skapa nya branschakademiska utvecklingsmöjligheter, skapa en plattform för utbyte mellan studenter och yrkesverksamma,  och dela med sig av resurser och kompetenser och utforska nya möjligheter.

Ett nära samarbete

Laurence Mott, vice vd för utveckling och teknik hos Tetra Pak säger i ett pressmeddelande att ett nära samarbete mellan industrin och akademin är en viktig del av Tetra Paks innovationssatsningar.

Laurence Mott på Tetra Pak.

– Partnerskapet med Lunds universitet ger Tetra Pak tillgång till banbrytande akademiska kompetenser och kommer att skapa nya möjligheter för både personal, studenter och Tetra Pak-anställda.

Torbjörn von Schantz, rektor på Lunds universitet.
Ta itu med utmaningar

– Vi är glada över att formalisera detta avtal. Tillsammans kan vi ta itu med några av de grundläggande utmaningar som vår bransch står inför och i slutändan bättre stödja våra kunder och konsumenter globalt.

En strategisk partner

Torbjörn von Schantz, rektor vid Lunds universitet:

– Tetra Pak är en viktig strategisk partner och vi har samarbetat i många år. När vi nu fördjupar, breddar och formaliserar detta samarbete ser vi ännu större möjligheter att utveckla ypperlig forskning , kunskap och innovationer tillsammans, samtidigt som regionens attraktivitet stärks.

 

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x