Stärker fokus mot smartare förpackningar

PUBLICERAD: 16 december 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Billerud Per Lindberg - low

Per Lindberg

BillerudKorsnäs avbryter förstudie rörande produktion av grön olja, stärker fokus mot smartare förpackningar.

Företaget har undersökt möjligheterna för produktion av pyrolysolja från skogsrester vid Skärblacka pappers- och massabruk. Projektet beviljades finansieringsstöd genom EU’s program NER300 i december 2012.

Undersökningarna visar att de tekniska lösningarna är tillgängliga men att de kommersiella villkoren vid dagens och vid antagna framtida förutsättningar, inte är tillräckligt attraktiva. Därför har företaget beslutat att avbryta förstudien i sin nuvarande form.

-Vi är förstås inte glada över att behöva avbryta en idé som vi har trott på, men vi har lärt oss mycket. Vi kommer att fortsätta bevaka området och skulle förutsättningarna ändras kommer vi agera. Vi är fortsatt fokuserade på vår tillväxtagenda för våra huvudaffärer inom smartare förpackningslösningar, säger Per Lindberg, vd för BillerudKorsnäs AB.

 

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex