Stärker fokus mot smartare förpackningar

PUBLICERAD: 16 december 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Billerud Per Lindberg - low

Per Lindberg

BillerudKorsnäs avbryter förstudie rörande produktion av grön olja, stärker fokus mot smartare förpackningar.

Företaget har undersökt möjligheterna för produktion av pyrolysolja från skogsrester vid Skärblacka pappers- och massabruk. Projektet beviljades finansieringsstöd genom EU’s program NER300 i december 2012.

Undersökningarna visar att de tekniska lösningarna är tillgängliga men att de kommersiella villkoren vid dagens och vid antagna framtida förutsättningar, inte är tillräckligt attraktiva. Därför har företaget beslutat att avbryta förstudien i sin nuvarande form.

-Vi är förstås inte glada över att behöva avbryta en idé som vi har trott på, men vi har lärt oss mycket. Vi kommer att fortsätta bevaka området och skulle förutsättningarna ändras kommer vi agera. Vi är fortsatt fokuserade på vår tillväxtagenda för våra huvudaffärer inom smartare förpackningslösningar, säger Per Lindberg, vd för BillerudKorsnäs AB.

 

Läs vidare

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Väsentligt mindre CO2-utsläpp när fossil plast ersätts med bioplast

En studie, som utförts av forskare från Kina, Storbritannien och Schweiz, visar att väsentligt lägre utsläpp av koldioxid uppstår när man ersätter fossil plast med nedbrytbar bioplast. Det skriver Nordisk Bioplastförening på sin hemsida.
Global warming concept

Lush satsar på POP

Nyligen berättade vi om Treforms framgångsrika tester med Prevented Ocean Plastic, nu går det brittiska kosmetikaföretaget Lush ett steg längre och startar kommersiell användning av materialet.
lush

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax