Ständigt smarta förpackningar i sikte

PUBLICERAD: 2 oktober 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Katarina Bendz Hansson, marknadskommunikatör på Smurfit Kappa.

Hos Smurfit Kappa klingar orden återvinningsbart, förnyelsebart och bionedbrytbart.

– Vi visar framför allt upp hur vi jobbar med hållbarhet och med pappersförpackningar som är vår nischprodukt – framför allt wellpapp, säger Katarina Bendz Hansson, marknadskommunikatör på Smurfit Kappa.

Många utställningsexemplar finns i Empack-montern där de har hjälpt kunder att ersätta plast med förpackningslösningar av kartong och wellpapp. Smurfit Kappa ser en ökad efterfrågan på just pappersbaserade förpackningar.

– Det är framtidens material, säger hon med eftertryck.

Hållbart och smart logistik

Det stora budskapet i montern är företagets initiativ Better planet packaging.

– Framför allt är det kring hur vi jobbar och hjälper till för att världen ska bli mer hållbar och bättre.

 

Smurfit Kappa satsar miljövänligt, smart och pappersbaserat på Empack.

Smurfit Kappa har flera upplevelsecenter runtom i världen dit de tar sina kunder:
– Där testar vi förpackningar på olika sätt och optimerar dem så att de blir absolut smartast och bäst. Det handlar om både stora och små saker. Det kan vara att bara förändra förpackningen väldigt lite för att pallen i slutändan ska bli optimerad.

Smurfit Kappa producerar främst wellförpackningar
Ledord i montern

Tre värdeord om förpackningar lyfter Smurfit Kappa fram som sitt budskap på hängande skyltar i montern.

– Återvinningsbart, förnyelsebart och bionedbrytbart. Det är det som är våra ledord i det här arbetet. Vi har jobbat med det här i ett års tid nu och det är något vi kommer att fortsätta med.

Vad blir ert fokus framöver?

– Ännu bättre och ännu fler förpackningar som bryts ner snabbare. Vi tar vårt ansvar så mycket vi kan, och försöker jobba med det här i åtanke hela tiden.

 

 

Läs vidare

Max stora förpackningsmakeover

Efter mer än 15 år med samma förpackningsdesign var det hög tid för hamburgerkedjan Max att göra en uppfräschning. Med logotypen med sina distinkta vita och röda linjer som utgångspunkt har varumärket fått ett nytt designsystem beståendes av bland annat stickers och nytt typsnitt.
Screenshot

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x