Ställer ut på Fakuma-mässan

PUBLICERAD: 29 september 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Scanfill Fakuma

Polykemi AB är en av Skandinaviens största utvecklare och tillverkare av kundanpassade compounds i de flesta thermoplaster. I koncernen ingår även Polykemi Compounds (Kunshan) Kina (2005) -produktion & försäljning för Kina. Polykemi Inc (2013), Rondo Plast AB (1980) som arbetar med kvalitetssäkrad återvunnen plastråvara och Scanfill AB (2008) som utvecklar & producerar framtidens miljövänliga förpackningsmaterial.

– Vi ser fram emot kommande Fakuma med tillförsikt. Vårt monterkonceptet har tidigare varit uppskattat och därför fortsätter vi med samma koncept som det senaste Fakuma utställningarna. Vi delar monter med vår mångåriga samarbetspartner i Schweiz Dolder. Såväl nya som gamla kunder hälsas hjärtligt välkomna till hall 3 monter 3110, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Mässtemat är: “We help you save – Time – Weight – and The planet”

Inom temat ryms både material & applikationsexempel ur våra FC (fast cycle – kortare cykeltider) serier, Polyfill PP HBK. Familjen Polyfill PP HC familj har vuxit ytterligare – bland annat visas en ny studie inom det ständigt aktuella ämnet viktbesparing inom fordonsindustrin. Programmen Rezy och Repro är aktuella som ett grönt alternativ / save the planet – men nu också inom time & weight eftersom vi numera levererar återvunnet material för muCell – teknik.

Fakuma arrangeras i tyska Friedrichshafen den 14 – 18 oktober.

Läs vidare

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax

Ny obelagd kartongkvalitet från Holmen Iggesund

Invercote Touch är en ny obestruken kartong från Holmen Board & Paper. Det är en kvalitet som är designad för att möta den växande efterfrågan på hållbara och visuellt tilltalande förpackningsmaterial med bibehållen tryckbarhet.
Igge touchx

Väsentligt mindre CO2-utsläpp när fossil plast ersätts med bioplast

En studie, som utförts av forskare från Kina, Storbritannien och Schweiz, visar att väsentligt lägre utsläpp av koldioxid uppstår när man ersätter fossil plast med nedbrytbar bioplast. Det skriver Nordisk Bioplastförening på sin hemsida.
Global warming concept

Lush satsar på POP

Nyligen berättade vi om Treforms framgångsrika tester med Prevented Ocean Plastic, nu går det brittiska kosmetikaföretaget Lush ett steg längre och startar kommersiell användning av materialet.
lush

Senaste nytt

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Förpackningsansvariga hos brittiska FMCG-företag vill bort från plast men det är inte lätt

En ny undersökning från förpackningsföretaget Aquapak av 100 brittiska förpackningschefer inom dagligvarubranschen visar att majoriteten (92 procent) planerar att helt sluta använda plast i sina konsumentförpackningar.
Pasta-packaging

Mondi utvecklar monomaterialförpackning i samarbete med Scan Sverige

Mondi har i samarbete med Scan Sverige skapat en polypropen (PP) baserad monomaterialförpackning, som är designad för återvinning.
MNDPR282ax