Specialister på det speciella

PUBLICERAD: 7 november 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Bosch Rexroth - low

På Bosch Rexroths Customizing Center i Helsingborg anpassas produkterna utifrån kundernas behov. All kompetens finns under ett och samma tak.
– Det skapar korta ledtider när det gäller att ta fram lösningar och garanterar funktionskvaliteten i det vi lämnar ifrån oss till kunden, säger platschefen Torbjörn Persson.

Vid centret bearbetas linjär- och montageteknikprodukter, här slutmonteras och provkörs bansystem. Att all kompetens finns under samma tak ger kunderna flera viktiga fördelar.

Efter drygt femton veckors intensivt arbete är det dags för elddopet. Platschefen Torbjörn Persson är både spänd och förväntansfull. Kunden står bredvid. Någon trycker på knappen och så sätts allt i rörelse. Nu får inget gå fel…

Ja, ungefär så kan det se ut när en komplett montagelina testas  i skarpt läge – till exempel en lina med palettsystem och kringutrustning från Rexroths produktprogram. Just den typen av heltäckande beställningar är Torbjörn Perssons personliga favoritprojekt. De ställer krav på såväl noggrannhet som kreativitet.

Helhetslösning istället för komponentnivå
– Det är bredden som är vårt customizing centers verkliga styrka, berättar Torbjörn Persson, som arbetat inom Bosch Rexroth sedan 2009.

I ett och samma hus – 3 000 kvadratmeter kontor och verkstad – finns sälj, konstruktion, produktion, logistik, support och ett stort lager. Lägg till det ett inarbetat nätverk av underleverantörer. Kunden har flera fördelar. Man kan prata lösning istället för enskilda komponenter. Men framför allt skapas en flexibilitet hela vägen fram till leverans.

– Det är korta intervaller från beställning tills det ska vara klart. Ibland är kunderna inte själva färdiga med sina delar av linan – eller så behöver man göra ändringar i sista stund. Både våra säljare och konstruktörer jobbar tajt med kunderna för att få fram den lösning man vill ha.

– Bygget av systemet i vår verkstad övervakas sedan av den konstruktör som leder projektet. Det skapar korta ledtider när det gäller att ta fram lösningar och garanterar funktionskvaliteten i det vi lämnar ifrån oss till kunden, säger Torbjörn Persson.

IKEA har inspirerat
Alla kunder behöver förstås inte kompletta system. Vissa köper bara enskilda delar, exempelvis maskinskydd som kan fås i IKEA-inspirerade paket. Alla komponenter ingår – inklusive skruvar och montageanvisning.

Så kallade modulmontage är det närmaste standardproduktion som centret kommer: konfigurerade kulskruvar och linjärmoduler för applikationer som kräver snabb och exakt automation.

Inklusive service
Customizing centers kunder är dels maskinbyggare som gör produktionslinor, dels producerande företag som Volvo, Scania och Tetra Pak. Och de kan räkna med full uppbackning även när allt är klart är klara med sin leverans.

– Inom Bosch Rexroth finns en av Sveriges största serviceorganisationer och de tar hand om alla våra serviceärenden, säger Torbjörn Persson.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx