Specialdesignad presentkortsförpackning från Sverige

PUBLICERAD: 10 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 Jakebox - M&S - low

Marks & Spencer UK har valt svenska JakeBox för en specialförpackning for deras presentkort. Resultatet är en picknickkorg i miniatyr, med fyrfärgstryck och blindpräglad rottingstruktur. Kortet ligger inbäddat i ”strån” av papper tillsammans med ett gratulationskort i miniatyr.

Stuart Lawrence på Marks & Spencer säger:

– Våra företagskunder behövde ett nytt och innovativt sätt att sälja presentkort för våra produkter i butik vid jul. JakeBox tog fram en smart och snygg picknick-korg i miniatyr. Den har blivit väldigt väl mottagen av våra företagskunder, eftersom den erbjuder flera olika hanteringsalternativ och ett både enklare och mer kostnadseffektivt understöd för våra produkter.

JakeBox är ett svenskt förpackningsdesignföretag med fokus på att utveckla, producera och marknadsföra miljövänliga förpackningar med hög WOW-faktor. Mest kända för sin spektakulära popup-förpackning för CD- och DVD, som har vunnit ett antal prestigefyllda pris och kunder som Rolling Stones, Porsche, Lamborghini och Sony Playstation. JakeBox has nyligen utökat portföljen med lika spektakulära och prisbelönta koncept för presentkort och andra produkter. Utöver Marks & Spencer har JakeBox levererat presentkortsförpackningar till bland andra Telia, IKEA, och ett flertal stora köpcentra

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006