Sött med spännande Halloween-hink

PUBLICERAD: 26 oktober 2016
UPPDATERAD: 24 januari

rpc-superfos-carletti-halloween

Halloween närmar sig och den danska choklad- och konfektyrtillverkaren Carletti står redo med söt spänning i en säsongshink från RPC Superfos. Den passar både till bus-eller-godis och förvaring.

Detaljhandeln i Danmark har verkligen tagit till sig Halloween, och de vet att butiker med maskeradkläder, tillbehör och godis lockar till sig kunder. Därför låg det nära till hands för Carletti A/S, som bl.a. tillverkar Big Ben-karameller, att låta utveckla en visuellt stark och säsongsbetonad förpackning inför Halloween. Bonna Clausen, produktchef hos Carletti, säger:

– Inför Halloween vill detaljhandeln gärna ha attraktiva varor i starka färger till sina skyltfönster och butikshyllor. Det var en av anledningarna till att vi valde en fint dekorerad orange hink med svart handtag till våra Big Ben-karameller. Det är en 2,3 liters UniPak från RPC Superfos, och vi är mycket nöjda med resultatet.

I varje hink finns fyra påsar med Big Ben-karameller. Locket är transparent så att kunderna i butiken kan se vad som finns i den. Förpackningen har en dubbel funktion: barn och vuxna med barnasinne kan använda den vid bus-eller-godis-rundor och efteråt kan de använda hinken till förvaring av godis, leksaker eller andra saker. Dessutom är innehållet – de hygieniskt individuellt inslagna Big Ben-karamellerna – också bra att ha till hands när de vuxna får besök av godiskrävande spöken, häxor och deras skräckinjagande släktingar vid Halloween.

– Hinken ser riktigt fin ut och den visar klart och tydligt vårt företagsnamn och ett av våra viktigaste varumärken. Vi är säkra på att många av våra kunder kommer att återanvända hinken till förvaring, och därmed kommer de lättare att komma ihåg vårt varumärke och produkter långt efter köpet, förklarar Bonna Clausen.

Även om tidsschemat var tajt, förlöpte hela projektet med säsongshinken som det skulle. Säljarna hos Carletti visade hinken för ett antal aktörer inom detaljhandeln och upptäckte snart att de behövde fler varuprover – en god indikation på hinkens popularitet. Bonna Clausen säger:

– RPC Superfos såg till att vi på kort tid fick de extra varuproverna och var i allmänhet mycket noga med att tillmötesgå våra önskemål. Vi är mycket nöjda med produktkvaliteten. Vi har upplevt en perfekt process och tycker att RPC Superfos är lätta att kommunicera med.

Carletti A/S grundades av två bröder 1918 och är idag en internationell koncern med huvudkontor i Skødstrup nära Aarhus. Företaget är känt för märken som t.ex. P-tærter (jordnötstoppar), Evers Bolcher (karameller), Jakobsen dessertchoklad och Big Ben. Omsättningen ligger på 400 milj. DKK.

 

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx