Snack och lägeskoll i mässmontrarna

PUBLICERAD: 16 maj 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Mängder med nyheter basunerades ut på Interpack. Vi fick en pratstund och en lägesrapport från några av dem.

 

Johan Nyström (tv) Ulf Cajbrandt från Inkservice (som är generalagent för Leibinger i Sverige) tillsammans med Patrik Quentin (th) från Leibinger strålade ikapp och var nöjda med den uppmärksamhet som Jet 3 Rapid skapade i montern.

 

 

 

 

Regina Neff och Holger Schumacher på Boxon Bulk hade bra tryck i montern.

Boxons färger och logga syntes lång väg i gångarna på Interpack.

Boxon är ett förpacknings- och märkningsföretag där tre affärsområden dominerar. Boxon Pak arbetar med förpackningslösningar, Boxon Systems är verksamma inom intelligent märkning och Boxon Bulk tillhandahåller stora säckar för bulkhantering. Boxon omsätter 1 miljard kronor och har cirka 240 anställda. Huvudkontoret ligger i Helsingborg.

Regina Neff och Holger Schumacher representerade affärsområdet Bulk och detta affärsområde har sitt säte i Tyskland, så vi är på hemmaplan, sa Holger.

– Vi har haft några riktigt intressanta mässdagar, det är bra tryck i vår monter och det är vi riktigt glada för. Leadsen har strömmat in och nu hoppas vi omvandla dessa till affärer, samt att resten av veckan blir lika bra, berättar Holger.

 

 

Kazuhiro Taniguchi visade stolt upp den senaste märkutrustningen från Hitachi.

Bläckstråleskrivaren TWIN nozzle med dubbla skrivarhuvuden är ämnad för höghastighetsmärkning. De dubbla munstyckena gör det möjligt att kombinera märkningen på olika sätt med bibehållet krav på hög hastighet. Text från det ena munstycket och en logotyp från det andra kan vara ett exempel. Ställs båda skrivarhuvuden in på text så klarar varje munstycke av fem rader vilket då ger en sammanlagd möjlighet till tio rader med information.
Användningsområden för denna snabba bläckstråleskrivare kan bland annat vara märkning av livsmedelförpackningar.

I Sverige säljs Hitachis märkutrustning av Svenska Allen.

Zoé Baxendale, Senior Product Marketing Manager på Linx.

I Linx monter presenterades nyheten Linx 10. En liten smidig bläckstråleskrivare som är ämnad för produktionslinjer som kör enskift.

Linx 10 är lätt att packa upp, montera och programmera. Ett enkelt och tydligt interface gör det smidigt för operatörerna att ställa in och komma igång med märkningen, lite av plug and play för de företag som klarar sig med den mindre och enklare typen av bläckstrålemärkning, sa Filip Olsson försäljningschef hos Logimark, företaget som säljer Linx i Sverige.

Linx startades 1987 i Cambridgeshire England och har sedan dess utvecklat bläckstråleskrivare med fokus på kvalitet, enkelhet och driftsäkerhet. Efter 30 års verksamhet och tillväxt är förtaget globalt och deras märkutrustningar säljs i 92 länder.

Linx 10 är den minsta bläckstråleskrivaren på marknaden, den tar bara en bråkdel av yta i anspråk, jämfört med andra skrivare, och är designad för att enkelt kunna flyttas mellan produktionslinjer. Den är lätt att programmera, serva och hålla ren, berättade Zoé Baxendale.

Schneider Electric bjöd sina monterbesökare på ett härligt lördagsparty.

Medarbetare, kunder, serveringspersonal och för kvällen en ombyggd förpackningsmaskin som fungerade som drinkblandare skapade en trivsam stämning. Industry 4.0 i en sorts ovanlig tappning.

 

Läs vidare

Evolabel siktar på ökning på den amerikanska marknaden

Den svenska tillverkaren av print-and-apply maskiner, Evolabel, visade sina lösningar på interpack. Evolabel är en stor leverantör av den här typen av märkningsutrustningar, men man jobbar lite i det tysta.
Magnx

Världens första intelligenta kodnings- och märkningssystem

Leibinger kallar sin nya IQ Jet för världens första intelligenta kodnings- och märkningssystem.
Maskinx

Fujifilms största förvandling på tjugofem år

Det var första gången någonsin som Fujifilm höll en presskonferens på Interpack i Düsseldorf. Man satsar nu på förpackningsindustrin.
Fuji 2x

Fallna löv i städer blir råvara till papper

Det ukrainska start-up företaget Releaf har kommit långt med sitt projekt att tillverka förpackningspapper av fallna löv. Packnews träffade dem på årets interpack.
Alexanderx

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor