Snabba tryck på wellpapp

PUBLICERAD: 5 oktober 2022
UPPDATERAD: 24 januari
PKG 675i in action. Foto: Karin Karltun.

Konica Minolta vill visa sin bredd på Scanpack och har tagit med sig inkjetprintern PKG 675i – som kan trycka både på ark och förstansade material.

I Konica Minoltas monter är det full rulle under tisdagsförmiddagen, Mikael Wennerberg, säljspecialist för industriskrivare, visar inkjetprintern PKG 675i för några intressenter.

– Sätter du på en citron, hojtar han till sin kollega.

Ur printern kommer sedan en färdigskuren förpackning med ett citronmönster. PKG-675i är en inkjetprinter för förpackningstryck i korta serier on demand. Den skriver ut i fyrfärg, både på ark och förstansade material.

– I maskinen sitter en coder som kan känna av var materialet är hela tiden, det är det som gör det så precist, säger Mikael Wennerberg.

Mikael Wennerberg framför PKG 675i. Foto: Karin Karltun.

Maskinen kan skriva ut i en hastighet på nio till arton meter per minut beroende på upplösning och har funnits i Konica Minoltas sortiment ett tag.

– Det är ett företag som heter Mtex New Solutions som gör den men vi har exklusiv säljrätt, säger Mikael Wennerberg.

Vill visa upp sig

Konica Minolta är på Scanpack för att knyta fler kontakter i förpackningsbranschen, förutom PKG 675i kan deras ettiketmaskin, AccurioLabel 230, ha många intressenter på mässan tror Miakel Wennerberg. Snart kommer den i en uppdaterad version som kan trycka vitt.

– Vi vill visa vår bredd även i den här branschen.

Förpackningar tryckta i PKG 675i. Foto: Karin Karltun.

Läs vidare

Nu öppnar Drupa - här är arton tips på vad du kan se på mässan

För första gången sedan år 2016 är det dags för Drupa i Düsseldorf igen. Jättemässan kommer efter så många år att ha mängder av nyheter att presentera, inte minst nyheter med intresse för förpackningsindustrin. Det är inte för inte som mässan allt oftare kalla för Drupack. Här finna lite tips på vad du som besökare kan se på mässan. Packnews kommer naturligtvis att finnas på plats på mässan.
DRUPA24_01x

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432